Simptomi koje nikako ne smijete ignorirati

shimmer fallback

Premda nam naše tijelo neprestano šalje signale kako nešto nije u redu, ljudi su najčešće skloni zanemariti ih ili im umanjiti važnost.

10.3.2014.
14:39
Play logo

Snažna glavobolja

Ako nije u pitanju migrena, mogla bi biti riječ o aneurizmi mozga. Ove arterijske otekline pojavljuju se kod pet posto ljudi, ali većinom ne uzrokuju nikakve probleme - neće ni primijetiti da ih imaju osim ako ne dođe do curenja. Ako se to dogodi, krv može preplaviti okolno tkivo uzrokujući strahovitu glavobolju i smanjiti dotok kisika.

Oštra bol u donjem dijelu trbuha

Ukoliko je na desnoj strani moguće je da se radi o upali slijepog crijeva. Druga mogućnost je cista na jajniku koja nije toliko opasna i najčešće prođe sama od sebe. Međutim, ako dođe do puknuća može izazvati strahovitu bol. U svakom slučaju potrebno je otići liječniku. Ne tretira li se upala slijepog crijeva može doći do puknuća i ozbiljnih posljedica. Kada je riječ o cisti, može doći do takozvane torzije. Cista se može 'zavrnuti' uslijed naglog pokreta ili fizičkog napora te prekinuti dovod krvi u jajnik. U tom slučaju potreban je hitan operativni zahvat, a ne isključuje se mogućnost da će morati biti odstranjen kompletan jajnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povremena bol u prsima

Možda osjećate umor, pritsak, bol u grlu ili otežano dišete, pa vam se simptomi ne čine zastrašujućima. Međutim, itekako je potrebno obratiti pažnju osobito ako ste skloni srčanim bolestima jer moguće je da se radi o srčanom udaru. Naime, svake godine oko 10.000 žena mlađih od 45 godina doživi srčani udar.

Plinovi i nadutost

Svima se dogodilo da se osjećaju naduto. To uglavnom ne znači ništa ozbiljno, no ako ne prestaje, valja imati na umu da je Gynecologic Cancer Foundation objavila kako rani simptomi raka jajnika uključuju nadutost, bol u trbuhu i zdjelici te poteškoće s prehranom.

Bol u leđima i trnci u prstima

Posjetite liječnika jer ukoliko niste nosili težak namještaj na peti kat, moguće je da vam disk kralježnice pritišće spinalni živac. Bez odgovarajućeg liječenja može doći do trajnog oštećenja živaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Otečene i bolne noge

Ukoliko ste izloženi dugotrajnom sjedenju moguće je da se radi o ugrušku ili trombozi. Pušači i žene koje uzimaju kontracepcijske pilule još su izloženiji ovoj pojavi. Ne pokušavajte masažom odagnati otok jer ako se ugrušak oslobodi, on može putovati kroz vene do pluća i presjeći dotok kisika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo