Riblje ulje popravlja štetu na mozgu nastalu zbog 'junk' hrane

18.5.2013.
13:39
VOYO logo

Naime, prije više od deset godina istraživanja su pokazala kako 'junk' hrana može loše utjecati na mozak i proces stvaranja novih stanica živaca.

A sada su istraživači sa Sveučilišta u Liverpoolu otkrili kako hrana bogata omega-3 masnim kiselinama, poput ribljeg ulja,može spriječiti te negativne efekte stimulacijom područja mozga koji kontrolira hranjenje, učenje i pamćenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tim znanstvenika je započeo studiju jer su htjeli provjeriti da li omega-3 masne kiseline pomažu gubitku kilograma.

Utvrdili su kako one nemaju direktan utjecaj na smanjenje kilograma, ali su zaključili kako bi konzumiranje ribe i omega-3 masnih kiselina svakako bio pozitivan korak za one koji žele poboljšati svoje zdravlje, piše dailymail.co.uk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo