nježne kao ljubav / Puslice - savršen poklon nekome koga volite

Image
Foto: Pixabay

Nerijetko su najjednostavnije stvari i najbolje. U mjesecu smo darivanja i ne treba čekati Božić da razveselimo nekoga tko nam je drag

13.12.2020.
16:16
Pixabay
VOYO logo

Mala gesta pažnje, sve je samo ne mala. Odvojite dva sata i napravite puslice. Kuća će božanstveno mirisati na šećer i vaniliju.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 3 velika bjelanjka
  • malo soli
  • pola čajne žličice arome vanilije
  • 200 grama kristal šećera

Postupak:

Jaja ranije izvadite iz hladnjaka kako bi postigla sobnu temperaturu. Pažljivo odvojite žumanjke od bjelanjaka (ne smije u bjelanjcima biti niti malo žumanjaka jer puslice neće uspjeti), miksajte ih srednjom brzinom dok ne postanu srednje čvrsti, dodajte sol pa postepeno, žlicu po žlicu dodavajte šećer i aromu vanilije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fino i zdravo: Čokoladni kolač gotov za samo pola sata

Miksajte sve dok smjesa ne postane čvrsta (toliko da možete zdjelu okrenuti naopako), sjajna i glatka. Otprilike sedam minuta. Na pleh stavite papir za pečenje, smjesu prebacite u slastičarski tuljac i istisnite količinu veličine zalogaja te ponavljate postupak dok ne potrošite smjesu ili dok ne popunite pleh. Vodite računa da između svake puslice ostane mjesta jer će one narasti tijekom pečenja. Stavite ih u pećnicu zagrijanu na 100 Celzijevih stupnjeva i ostavite 90 minuta da se peku, odnosno suše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čisti užitak: Kolač od jogurta i trešanja

Image
Foto: Pexels

(FOTO: Pexels)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada ih izvadite, pustite ih da se ohlade i spremite u zatvorenu posudu. Želite li ih pokloniti, preporučamo prozirnu posudicu ili staklenku u kojoj će izgledati vrlo efektno. Uz lijepu poruku i mašnicu, poklon je potpun.

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo