Play ponuda

Probajte ako niste: Terapija ledom briše bore, smanjuje pore, miče podočnjake i rješava akne

Image
Foto: Thinkstock, Maridav

Tko bi rekao da smrznuta voda ima toliko prednosti

6.11.2016.
19:03
Thinkstock, Maridav
Play ponuda

Čista, sjajna koža veseli svaku ženu i o tome zaista nema smisla raspravljati. U tome nam, osim genetike, pravilne prehrane i vježbanja, može pomoći puno skrivenih bisera koje imamo u kuhinji, a jedan od njih je i onaj kojeg biste se zadnjeg sjetili.

Sve što trebate je led, led i još malo leda, a možete napraviti i ledene kockice od krastavca, zelenog čaja i svega što vam padne na pamet.

Evo što morate znati prije ledene terapije:

shimmer fallback
shimmer fallback

  • lice uvijek mora biti čisto
  • nosite rukavice kako vam ne bi bilo hladno za ruke
  • ne nanosite led direktno na kožu nego ga zamotajte u mekanu tkaninu ili plastičnu vrećicu
  • nikada ne držite led na koži duže od jednog sata jer možete dobiti opekline
  • možete ga koristiti direktno samo na ciljanim mjestima poput prištića ili podočnjaka

A evo što sve možete njime postići:

1. Meka koža

Svake večeri prije odlaska u krevet isprobajte ovo: umijte i operite lice, ubacite par kockica leda u plastičnu vrećicu i nježno masirajte lice i vrat oko tri minute. Za nekoliko dana primijetit ćete da je koža svježija i mekša. Terapija ledom također djeluje na bore i pomaže da lakše spavate.

2. Protiv akni

shimmer fallback
shimmer fallback

Led je jedna od najučinkovitijih stvari za rješavanje akni. Umijte se, zamotajte kockicu leda u nježnu tkaninu te je lagano pritisnite na prištić i držite oko 3-5 minuta. Rezultati će vas iznenaditi.

3. Smanjite bore

Hladne kockice poboljšavaju cirkulaciju i sprječavaju prerano starenje i bore. Masirajte lice otprilike minutu svaki dan prije nanošenja šminke.

4. Protiv vidljivih pora

Kockicom leda prolazite po licu dvije do tri minute. Budite uporni i nakon para dana ćete primijetiti da su se vaše proširene pore smanjile i stegnule.

5. Zbogom podočnjacima

shimmer fallback
shimmer fallback

Plakali ste večer prije, a ujutro su vas dočekale natečene oči? Ništa zato. Zamotajte dvije kockice leda u komadiće tkanine i stavite ih na zatvorene kapke tako da pokrivaju i područje ispod očiju. Laganim kružnim pokretima masirajte najnatečenije dijelove oko dvije minute.

6. Smanjite trbuščić

Da, led pomaže i kod masnih naslaga na trbuhu. U plastičnu vrećicu stavite puno leda i držite je na trbuhu oko 15 minuta. Napravite pauzu od tri minute i ponavljajte postupak dok ne istekne sat vremena. Led pretvara masne stanice u smeđe masne stanice koje mogu biti spaljene uobičajenim radom metabolizma.

Play ponuda
Play ponuda