Naime, rezultati ovog istraživanja pokazali su kako su ljudi koji preskaču doručak dvostruko skloniji tijekom dana u organizam unijeti dodatne 252 kalorije jer ih preskakanje prvog obroka u danu kasnije tjera na grickanje, i to uglavnom nezdravih namirnica.
Nutricionistica Azmina Govindji pojasnila je za Daily Mail kako preskakanje doručka izaziva pad šećera u krvi kasnije tijekom jutra, zbog čega ljudi najčešće posežu za slatkim zalogajima poput čokolade ili imaju veću želju za slatkim gaziranim pićima.
"Ovo istraživanje upućuje na to da ljudi koji preskaču doručak naprosto imaju nezdravije prehrambene navike kasnije tijekom dana" kazala je Govindji.
Osim veće sklonosti debljanju, preskakanje doručka ima i druge negativne posljedice, otkrilo je ovo istraživanje u kojem je sudjelovalo dvije tisuće ispitanika, od kojih je 37 posto priznalo da povremeno preskaču doručak, dok je svaki deseti priznao da ne doručkuje nikada, prenosi Slobodna Dalmacija.
Tako je čak 45 posto ispitanika koji preskaču doručak priznalo da sredinom jutra osjećaju popriličnu glad, 30 posto ih se požalilo kako se osjećaju umorno i bez energije, dok je 14 posto ispitanih otkrilo kako zbog toga postaju mrzovoljni i nervozni.