Play ponuda

Prehrana dječaka utječe na erekciju u odrasloj dobi

shimmer fallback

Kao što ste vjerojatno svjesni, postoji nekoliko razloga zašto muškarci mogu imati problema s erekcijom.

27.2.2015.
15:10
Play ponuda

Naime, problemi s erekcijom mogli bi biti uzrokovani količinom šećera koje je konzumirao kao dijete, tvrdi najnovije istraživanje objavljeno u časopisu za seksualnu medicinu.

Znanstvenici su davali novorođenim štakorima vodu u koju su dodane različite količine fruktoze (šećera iz voća). Kontrolna skupina je pila običnu vodu, dok su druge pile vodu s pet, odnosno 10 posto fruktoze. Nakon osam tjedana, izmjerena im je razina glukoze, testosterona i erektivna funkcija.

Rezultati su pokazali da su štakori koji su dobivali pet i 10 posto fruktoze u vodi imali višu razinu šećera u krvi, manje testosterona i niži intrakavernozni tlak, te visoki arterijski tlak, što čini loš omjer, a oboje može utjecati na protok krvi potrebne za erekciju.

Iako ovo istraživanje ne znači da će nečija dječja ovisnost o Milkama označiti i njegovu buduću neuspješnu karijeru u krevetu, jer je istraživanje obavljeno samo na štakorima, ipak je fascinantno znati na koje sve načine slatko može utjecati na vaš organizam. Čisto da znate.

Play ponuda
Play ponuda