Pogledajte što se dogodi kada u vodokotlić ulijete mješavinu običnog octa i sode bikarbone

Image
Foto: thinkstock, eskaylim

Ova je kombinacija kao stvorena za ubijanje nepoželjnih bakterija

1.5.2017.
13:00
thinkstock, eskaylim
Play logo

Svi mi pokušavamo svoj dom učiniti što je moguće čišćim, pogotovo na mjestima gdje se bakterije najviše nakupljaju, kao što je primjerice kupaonica. No, kemikalije i ostala sredstva za čišćenje nisu uvijek jedino i najbolje rješenje, pa se tako često možete pouzdati i u prirodne pripravke kao alternativu za čišćenje prljavštine i po zdravlje potencijalno opasnih tvari.

A ako se pitate kako najučinkovitije očistiti školjku, odgovor je jednostavan - pomoću octa i sode bikarbone. Evo što će vam biti potrebno: čaša 9%-tnog alkoholnog octa, soda bikarbona. Prvo zagrijte ocat na oko 40 stupnjeva Celzija i pomiješajte ga sa sodom. Na dva decilitra octa treba vam jedna velika žlica sode bikarbone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim pripremljenu smjesu ulijte u spremnik vodokotlića i ostavite da stoji. Najbolje bi bilo ovaj postupak raditi navečer, kako bi tijekom noći voda pomiješana sa smjesom sode i octa mogla dovoljno dugo stajati. A za bolje rezultate, ovaj postupak možete ponavljati nekoliko puta. Kad pustite vodu, školjka bi trebala biti kristalno čista, piše Bright Side.

A evo što ocat čini u cijeloj ovoj kombinaciji i što točno njime postižete:

  • otapa kamenac
  • metalne dijelove čisti od hrđe
  • uklanja neugodne mirise
  • ubija ešerihiju koli i šigela bakterije
BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo