Čuvajte se preparata za brzo mršavljenje jer riskirate infarkt

Čak i ako znate da ne postoji čarobno rješenje za mršavljenje, možda se i vi predomislite nakon zimskih praznika. Vrijeme je da jednom zauvijek kažete odlučno 'NE!' brzim dijetama.

5.2.2015.
9:02

Iako je kalogena kiselina, koja se nalazi u šljivama, breskvama i krumpiru, u malim količinama posve bezopasna, redovito se reklamira kao čudnovato sredstvo za mršavljenje te se prodaje u obliku ekstrakta zelene kave i sličnih proizvoda koji navodno čudotvorno skidaju kile.

Konzumiranje voća koje su sebi ima kalogenu kiselinu može biti korisno za zdravlje (snižava krvni tlak, potiče metabolizam, djeluje kao antioksidans...), konzumiranje većih količina može imati negativan učinak na zdravlje.

Istraživanje je pokazalo da kalogena kiselina može izazvati teške alergijske reakcije dišnog sustava, čak i kod osoba koje ranije nisu bile alergične. Takve reakcije mogu dovesti do anafilaktičkog šoka, a ako izostane pravovremena reakcija, čak i do smrti.

Zabilježeni su i slučajevi muškaraca i žena koji su nakon konzumiranja 'čarobnih pilula' završili u bolnici sa srčanim problemima pa čak i infarktom.

Od onih manje opasnih nuspojava, ljudi su prijavili nesanicu, nervozu, želučane tegobe, mučninu, povraćanje, teške glavobolje, zvonjavu u ušima, bolove u mišićima, probleme s koncentracijom...

Čak i kada bi takve čarobne pilule bile djelotvorne, proći ćete jeftinije, a i s manje bolove i nelagoda, ako jednostavno prošetate do teretane nekoliko puta tjedno.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali