15 smjernica za sreću / Ovo su stvari koji trebate učiniti kada se osjećate loše!

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Kada se osjećamo kao smo potonuli duboko u crnilo i kao da nam ništa ne može pomoći, BuzzFeed predlaže nekoliko načina za borbu s lošim osjećanjima i anksioznošću

8.12.2015.
11:27
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Donosimo vam njihovu listu kako se oraspoložiti:

1. Popijte čašu vode
Možda se loše osjećate iz jako trivijalnog razloga - dehidrirani ste. Popijte čašu vode. Ne alkohola ili soka, nego baš vode. I to cijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Složite si krevet
Kada vam se čini da je život jako konfuzan te da je sve izvan vaše kontrole, jednostavne stvari poput slaganja kreveta svako jutro vraćaju nekakav osjećaj sigurnosti u vašu svakodnevnu egzistenciju.

3. Otuširajte se
Život je drugačiji ako ste čisti. Topla voda nas opušta i dobivamo energiju ukoliko se opustimo u sapunici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Pregrizite nešto, ali ne junk food
Iako baš silno želimo jesti fast food kada se loše osjećamo, trebali bismo se oduprijeti takvoj vrsti žudnje. Rješavanje emocionalnih stanja junk foodom dugoročno ugrožava zdravlje, a zatim i liniju. Radije pojedite voće.

5. Prošetajte
Svježi zrak razbistri misli, a fizička aktivnost inače nas sretnijima i bolje raspoloženima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Promijenite odjeću
Čak i ako planirate ostati cijeli dan doma, presvucite se iz pidžame u  odjeću za van. Pazite da ne odjenete neudobnu odjeću. Obratite pažnju da se osjećate ugodno.

7. Promijenite okruženje
Bivanje unutar ista četiri zida cijeli dan može biti dosadno, monotono i u konačnici - depresivno. Ako možete raditi iz kafića, knjižnice ili prijateljeve kuće, iskoristite tu mogućnost. Tako ćete možda sebe natjerati i da obavite više posla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8. Pričajte s nekim, ali ne na internetu
Ako vam se ne da razgovarati s ljudima o svojim problemima, to je u redu. Posjetite prijatelja i razgovarajte o glazbi i filmovima. Nazovite roditelje i pitajte ih kako su.

9. Zaplešite na pjesmu koja vam je guilty pleasure
Zaplešite kao rock zvijezda. Zatim pustite pjesmu opet i učinite isto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10. Vježbajte
Znojenje, ubrzano lupanje srca i disanje će vas pomalo iscrpiti, ali i osloboditi hormone sreće. Vježbanjem također izbacujete frustracije van iz sebe.

11. Učitite neku malu stvar koju odgađate
Ako već neko vrijeme imate namjeru nazvati zubara ili ginekologa, učitite to sada. Osjećat ćete kao da ste nešto postigli i skinuli jednu brigu s leđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12. Umjesto 'to do' liste, učinite popis stvari koje ste napravili
Prestanite se opterećivati stvarima koje niste stigli obaviti, nego obratite pozornost na ono što ste do sada napravili i postigli u životu. Pokažite sebi koliko ste zapravo efektivni i uočite da si zapravo premalo priznanja dajete svakodnevno. Cijenite sebe!

13. Gledajte YouTube vide koja vas nasmijavaju
Smijeh liječi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14. Dopustite sami sebi da se osjećate loše
Dopušteno vam je imati loš dan. Ne morate se ojećati bolje istog trenutka. To je normalno i ljudski. Uzmite si vremena i prostora osjećati se i ponašati se kako vam dođe. 

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo