OVE PJESME NAJVIŠE VOLE PSIHOPATI: / Otkrijte imate li neki oblik psihičkog poremećaja prema glazbi koju slušate

Image
Foto: Giphy

Glazba koju preferirate mnogo govori o vama kao osobi. Ako ste veliki obožavatelj Eminema, primjerice, postoji velika mogućnost da ste psihopat, pokazuje najnovija studija.

27.9.2017.
9:13
Giphy
VOYO logo

Istraživači iz New Yorka otkrili su kako ljudi s psihopatskim osobinama najčešće slušaju rap glazbu. Otišoli su i korak dalje te ustanovili da rap glazba može predvidjeti takve poremećaje u budućnosti.

Iako je Hannibal Lecter, psihopat iz filma "Kad jaganjci utihnu" bio veliki obožavatelj klasične glazbe, novo istraživanje otkrilo je da je rap taj u kojemu najviše uživaju psihopati. Pjesme koje su se pokazale "najkritičnijima" bile su "No Diggity" grupe Blackstreet te Eminemova "Lose Yourself".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PREPOZNAJTE PSIHOPATA NA VRIJEME: /

Ovo su najraniji znakovi - uočite li ih, bježite glavom bez obzira

Image
RAZBIJEN MIT O HANNIBALU LECTERU: /

Pravi psihopati uopće nisu natprosječno inteligentni, dapače...

S druge strane, ispitanici s najmanjim postotkom psihopatije slušali su pop glazbu, uključujući "My Sharona" skupine The Knack te Sijinu pjesmu "Titanium".

"Mediji karakteriziraju psihopate kao serijske ubojice i agresivce, ali u stvarnosti oni nisu toliko očiti - uopće nisu nalik Jokeru iz 'Batmana'", rekao je dr. Pascal Wallisch za The Guardian.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako su psihopati opasni za društvo ako se nađu na pozicijama gdje mogu učiniti veliku štetu, stoga je nužno otkriti ih na vrijeme. Glazba koju slušaju tako bi mogla postati nova pouzdana metoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo