STRUČNJACI UPOZORILI / Ove 4 vrste hrane nikako ne biste smjeli držati na gornjoj polici hladnjaka: 'To je veliki rizik'

Prema Centru za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), riskirate svaki put kada stavite jednu vrstu hrane na gornju policu hladnjaka

10.10.2021.
16:05
Pixabay
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Za dobro zdravlje bitno je jesti raznolike sezonske namirnice - voće, povrće, žitarice, meso, mlijeko, jaja... Također, bitno je i sigurno odvajanje namirnica, tako da ne kontaminiraju potencijalno štetnim bakterijama, piše Živim.hr.

Prema Centru za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), riskirate svaki put kada stavite jednu vrstu hrane na gornju policu frižidera. Ova greška pogoduje širenju bakterija i razvoju bolesti koje se prenose hranom.

Na gornjoj polici frižidera nikada ne biste trebali čuvati sirovo crveno meso, perad, ribu i morske plodove.

"Voće i povrće čuvajte daleko od sirovog mesa, peradi i morskih plodova, a ne pored ili ispod njih. Sirovo meso može puštati sokove koji mogu imati klice", upozoravaju stručnjaci. Na gornjoj polici treba biti neotvorena pakirana hrana, mliječni proizvodi odvojeno od voća i povrća, a meso, perad i plodovi mora na donjoj polici.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali