TEŠKE TRAUME MODELA

OSTALA BEZ DESNE NOGE ZBOG TAMPONA: ‘Bol je bila nepodnošljiva, htjela sam se ubiti’

Sindrom toksičnog šoka događa se vrlo rijetko, no onda kada zahvati ženu, ona rijetko kada ostane živa.

29-godišnja Lauren Wasser cijelog će života žaliti što je umjesto higijenskih uložaka odabrala tampone.

U listopadu 2012. nije se baš osjećala dobro, no imala je menstruaciju pa tome nije pridavala preveliku pažnju. Kasnije istoga dana bilo joj je toliko loše da nije mogla stajati na nogama.

Policija joj spasila život

Majka je nije mogla dobiti na telefon, pa joj je u stan poslala policiju, a to joj je spasilo život. Kada su ušli u stan, pronašli su je na podu kupaonice te je hitno prevezli u bolnicu.

Temperatura joj je prelazila 40 stupnjeva, doživjela je srčani udar, a unutarnji organi su joj počeli otkazivati. Lauren je bila na rubu smrti.

Tampon kojeg je imala liječnici su izvadili te ga poslali na analizu, a nalazi su otkrili da se radi o sindromu toksičnog šoka. Djevojka je završila u medicinski induciranoj komi.

Trbuh joj je oticao dok su joj u tijelo upumpavali posebnu tekućinu kojom su pokušali isprati što više toksina.

Bol je bila gotovo nepodnošljiva

‘Trbuh mi je bio ogroman, a posvuda su bile cjevčice. Nisam mogla govoriti, a bol je bila toliko jaka kao nikada u životu’, prisjetila se Lauren.

Uspjela je dobiti borbu za život, no nogu su joj morali amputirati od koljena na niže jer je bila zahvaćena gangrenom. Na lijevom stopalu su morali ukloniti prste jer je tkivo bilo u fazi odumiranja.

‘Htjela sam se ubiti kada sam iz bolnice došla kući. Dugo mi je trebalo da shvatim kako i dalje vrijedim, kako sam i dalje lijepa’, rekla je te dodala da ju je cijeli događaj motivirao da postane aktivistica koja upozorava žene diljem svijeta na sindrom toksičnog šoka, prenosi The Hearty Soul.

🏆Stay Gold 🏆

A post shared by Lauren Wasser (@theimpossiblemuse) on

Lauren danas radi kao model te svoje fotografije redovno objavljuje na Instagramu.

Povratak na Net.hr