Jetra ne uklanja samo štetne tvari iz organizma već i skladišti željezo i određene vitamine i glukozu koju ispušta kada je tijelu potrebno više šećera za energiju.
Zato je jako važno da je ovaj organ uvijek u najboljoj formi, a pomoći mu možemo samo mi i to konzumacijom određenih namirnica.
Češnjak
Ovaj začin koji mnogi izbjegavaju jer izaziva neugodan zadah, ali trebali bismo ga jesti što češće jer je prirodan antibiotik. Pomaže jetri da aktivira enzime za izbacivanje toksina iz tijela.
Avokado
Sadrži antioksidans glutation koji štite jetru od oštećenja i pun je zdravih masnoća i anti-upalnih svojstava.
Svježi sir
Svježi kravlji sir jedan je od najboljih čistača jetre uz koji se ona potpuno oporavlja.
Kurkuma
Tradicionalni indijski začin smanjuje količinu slobodnih radikala u jetri i tako je pročišćava.
Grejp
Bogat je vitaminom C i antioksidansima koji razdrađuju masne kiseline i čisti jetru od nakupljenim štetnih tvari pa se ne zasićuje masnoćom.