KAO NARUČENO ZA NOVU /

Ova namirnica otklanja mamurluk u trenu: Nutricionistica otkriva kako izbjeći glavobolju, mučninu i suha usta

Image
Foto: Shutterstock

Nutricionistica Branka Mirković otkrila koje namirnice i pića najbolje otklanjaju tegobe kod mamurluka

1.1.2023.
11:58
Shutterstock
VOYO logo

Slavljenje Nove godine mnogima možda danas pada teško, a najveći krivac je alkohol zbog kojeg se osjećate mamurno, ispijeno i pospano. Kako biste što prije otklonili tegobe kod mamurluka i uživali u prvom danu 2023. godine, nutricionistica Branka Mirković otkrila je sjajne trikove.

"Važno je da pijete dosta tekućine jer alkohol ima dijuretička svojstva. Pijte dosta vode, mineralne vode i crni čaj s limunom. Možete popiti i svježe cijeđen sok od jabuke ili kruške. Rasol je odličan narodni lijek protiv mamurluka. Odlično je i da grickate kisele krastavce. Sok od rajčice s listovima celera i malo bibera je odličan za mamurluk", objasnila je Branka za Informer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BRZO, JEDNOSTAVNO I BEZ SUZA /

Lik otkrio genijalan trik za rezanje luka, ekipa oduševljena: 'Ovo mi je promijenilo život', ali ima i onih sumnjičavih

Image
BRZO, JEDNOSTAVNO I BEZ SUZA /

Lik otkrio genijalan trik za rezanje luka, ekipa oduševljena: 'Ovo mi je promijenilo život', ali ima i onih sumnjičavih

Sok od kiselog kupusa je odličan za dehidraciju organizma jer ima puno elektrolita i prirodnih bakterija koje besprijekorno čiste crijeva. Oduvijek je slovio kao sredstvo za oporavak onih koji su pretjerali s alkoholom prethodnih dana. Rasol (tekućina u kojoj se kiseli kupus) je bogat i vitaminom C, a sadrži i vitamin B12. Kada mučnina prestane, onda je idealno da popijete shake od banane, mlijeka i malo badema.

"Ako vam je malo bolje, pojedite kiselu juhu od rasola s kimom ili kiselu juhu od povrća s rižom, možete staviti i vrhnje", objasnila je nutricionistica. U nastavku pogledajte recepte:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kisela juha od rasola

Ugrijte malo ulja, dodajte brašno i kratko propržite. Nalijte pola litre vode i rasola, malo ribanca i prokuhajte. Začinite kimom, najbolje mljevenim.

Image
Foto: Shutterstock

Kisela juha s kiselim krastavcima i vrhnjem

Ugrijte malo ulja, dodajte malo brašna i kratko propržite. Dodajte šaku sjeckanog povrća pa skuhajte. Na kraju dodajte vrhnje, sjeckane kisele krastavce i isjeckano kuhano jaje. Obavezno posolite i dodajte suhi začin ili limun.

Image
Foto: Shutterstock

Shake od banane

Za ovaj shake trebate jednu izgnječenu bananu, dvije žlice zobenih pahuljica, žlicu mljevenih badema i žličicu maslaca od kikirikija. Nalijte smjesu zobenim ili sojinim mlijekom, malo cimeta i kakaa i pijte polako.

Image
Foto: Shutterstock

Sok od rajčice

U sok od rajčice dodajte sol ili suhi začin, izaberite nešto ljuto, biber, đumbir ili ljutu papričicu, celerov list sitno isjeckan. Izmiješajte i pijte u gutljajima. "Budite strpljivi, ne jedite i ne pijte sve odjednom, potrebno je i vrijeme da jetra obradi alkohol i izađe iz tijela", savjetovala je Branka Mirković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Shutterstock
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo