NE POGORŠAVAJTE SITUACIJU: /

Evo što ne biste trebali jesti ljeti

Image
Foto: Flickr

Ljeto je vrijeme kada našem organizmu godi hrana koja je lagana i osvježava organizam. Evo nekoliko namirnica koje biste trebali izbjegavati tijekom vrućina.

7.6.2016.
8:26
Flickr
VOYO logo

Previše začina

Začini svakom jelu poboljšavaju okus, ali isto tako mogu povisiti tjelesnu temperaturu zbog poticanja metabolizma, piše Ordinacija.hr.

Meso i mesni umaci

Ljeto nije najbolje vrijeme za uživanje u teškim mesnim umacima. Bili oni od piletine, govedine pa čak i morskih plodova, mogu uzrokovati pretjerano znojenje i probavne probleme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OPASNOSTI I BLAGODATI: /

Kako se tijelo mijenja ako prestanete jesti meso

Masna brza hrana

Masnu, prženu, dimljenu i začinjenu hranu trebalo bi izbjegavati tijekom cijele godine, a posebice ljeti. Osim što će testirati sposobnost probavnog sustava, ako nije svježe pripremljena može uzrokovati i trovanje.

Sir

Osim što sadrži puno kalorija, od njega ćete se osjećati naduto i tromo, a kome je to potrebno na plaži?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što jesti: Lubenica

Za osvježenje i zdravlje odaberite lubenicu koja ima čak 92 posto vode što će tijelu osigurati dovoljno hidratacije, a istraživanja pokazuju da uživanjem u lubenici smanjujemo osjećaj gladi, što ne vrijedi kada se pije samo voda.

Mango

Mango je također dobar izbor jer u sebi krije visok sadržaj beta karotena, što znači da je idealan za postizanje brončane boje kože. Također predstavlja izvor hranjivih tvari u koncentriranom obliku. Stoga, ako želite smanjiti unos kalorija u organizam, mango je odličan izbor.

Image
JAKO DOBRI RAZLOZI: /

7 namirnica koje biste trebali jesti baš svaki dan

Tikvice

Tikvice predstavljaju jednu od češće korištenih ljetnih vrsta povrća, jer su izuzetno hranjive i svestrane. Mogu se jesti u juhi, salati, kao prilog, punjene kao glavno jelo, zamjenjuju brašno u nekim receptima... Ovo divno povrće sadrži više od trećine preporučene dnevne količinevitamina C i veliku koncentraciju beta karotena. Brojna istraživanja potvrdila su kako prehrana obogaćena beta karotenom smanjuje rizik od kancerogenih oboljenja i od bolesti koronarnih arterija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo