NE BACAJTE JE: /

Jako dobri razlozi zašto biste trebali jesti koru od banane

Image
Foto: Flickr, Pedro Alonso

Premda to nitko od nas ne radi, ili možda samo rijetki, bananu bi trebalo pojesti cijelu, odnosno i plod i koru.

4.10.2015.
16:05
Flickr, Pedro Alonso
VOYO logo

Kora banane, naime, sadrži kalij, magnezij i hranjiva vlakna. Osim toga, kora banane sadrži triptofan, ključnu supstancu za proizvodnju serotonina koji pomaže u prevenciji i borbi protiv depresije i nesanice.

"Kora banane sadrži i dijetetska vlakna koja pomažu u reguliranju razine kolesterola u krvi. Kora mnogih voćki bogata je vitaminima i mineralima zato što je izložena sunčevoj svjetlosti dok raste" kaže Anna Daniels iz British Dietetic Association.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Daniels dodaje da kora banane sadrži i karotenoide, a naročito je bogata luteinom, antioksidantom koji štiti oči od oksidativnog stresa.

Stručnjaci su suglasni u tome da je kora banane zdrava i da bi je trebalo jesti, ali su svjesni da okus nije baš najugodniji stoga predlažu pričekati da banana dobro sazrije jer je kora u tom slučaju slađa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, možete izrezati cijelu bananu, s korom, kuhati je desetak minuta, procijediti i popiti kao čaj.

Metro/Magazin.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo