Kora banane, naime, sadrži kalij, magnezij i hranjiva vlakna. Osim toga, kora banane sadrži triptofan, ključnu supstancu za proizvodnju serotonina koji pomaže u prevenciji i borbi protiv depresije i nesanice.
"Kora banane sadrži i dijetetska vlakna koja pomažu u reguliranju razine kolesterola u krvi. Kora mnogih voćki bogata je vitaminima i mineralima zato što je izložena sunčevoj svjetlosti dok raste" kaže Anna Daniels iz British Dietetic Association.
Daniels dodaje da kora banane sadrži i karotenoide, a naročito je bogata luteinom, antioksidantom koji štiti oči od oksidativnog stresa.
Stručnjaci su suglasni u tome da je kora banane zdrava i da bi je trebalo jesti, ali su svjesni da okus nije baš najugodniji stoga predlažu pričekati da banana dobro sazrije jer je kora u tom slučaju slađa.
No, možete izrezati cijelu bananu, s korom, kuhati je desetak minuta, procijediti i popiti kao čaj.
Metro/Magazin.hr