Namirnica pomoću koje ćete u samo dva tjedna izgubiti nevjerojatnih osam kila

Patlidžan je bogat kalijem, koji u suradnji s natrijem regulira razinu vode u tijelu i normalizira rad srca. Sadrži ponešto magnezija, mangana i bakra.

27.10.2014.
13:57
VOYO logo

No, ono što patlidžan čini visokovrijednom namirnicom nije njegov vitaminsko-mineralni sadržaj, već fitonutrijenti koji posjeduju antioksidativna, antikancerogena i protuupalna svojstva.

Patlidžan će vam pomoći da brzo izgubite kilograme, u čak 14 dana možete izgubiti i do osam kilograma, nakon čega proces gubljenja kilograma ide teže. Dakle, ako želite brzo izgubiti nekoliko kilograma, opskrbite se patlidžanima. Patlidžan možete narezati na kriške i ubaciti u posudu s vodom. Ostavite da odstoji nekoliko sati, a nakon toga tu tekućinu pijte tijekom dana, najbolje tri do četiri čaše. Ako vam ovo nije primamljiva ideja, kilograme pomoću patlidžana možete gubiti i ovom dijetom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doručak

Doručak je tijekom dva tjedna isti – salata od patlidžana s rajčicama. Jedan veliki patlidžan narežite na kriške, posolite i ostavite 10 minuta. Zatim ga izrežite na kockice, stavite u posudu za salatu, dodajte komadiće rajčice ili jedan decilitar kuhanog soka od rajčice, začinite žlicom maslinova ulja i ostavite da još malo odstoji. Popijte šalicu kave ili zelenog čaja bez šećera.

Ručak

Juha od patlidžana: Jedan ili dva patlidžana narežite na trakice i lagano propržite na maslacu. Zatim dodajte kockice celera, svježu papriku (babura je odličan izbor), mrkvu, luk i pirjajte pet minuta. Povrće zatim ubacite u proključalu vodu i kuhajte još pet minuta. Dobivenu juhu jedite u porcijama po želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večera

Pirjani patlidžan s povrćem: Ispecite patlidžan u pećnici i začinite ga s malo češnjaka. Uz to možete pojesti krišku ili dvije raženog kruha, ali ne više od 30 grama i čašu nemasnog jogurta ili kiselog mlijeka, piše portal receptinadlanu.com.

Budući da je doručak uvijek isti, pustite mašti na volju za ostala dva obroka sljedećih dana. Patlidžan možete ispeći na roštilju i preliti umakom od soje ili jesti s mladim sirom. Možete ga ispeći u teflonskoj tavi uz dodatak komadića tunjevine ili pirjati u vlastitom soku s drugim povrćem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
bomba
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo