Muče vas bolne mjesečnice? Ovih 5 savjeta pomoći će vam da ih lakše prebrodite

Image
Foto: Giphy

Tableta nije prvo rješenje

2.12.2016.
15:55
Giphy
Play logo

Nije dosta što smo bismo pojele sve što nam padne pod ruku, što smo malo tužne malo vesele i imamo bolne grudi, već nas još moraju rasturati i grčevi. Da, pogodili ste, nije ništa drugo nego 'teta iz Amerike' koja dolazi svakog mjeseca.

Kako biste ove dane proveli u miru i bez previjanja od bolova, uzmite u obzir ovih 5 savjeta:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Pijte vodu

Tijelo tijekom menstruacije pojačano gubi tekućinu pa je lako dehidrirati, stoga obavezno povećajte unos vode. Osim što rješava organizam štetnih tvari, također opušta mišiće.

2. Ugrijte se

shimmer fallback
shimmer fallback

Toplina djeluje umirujuće na maternicu pa se ona smiri, a bolovi smanje. Termofor ili bocu s toplom vodom prislonite na trbuh, a oko križa zamotajte deku.

3. Vježbajte

Vježbanje je sigurno zadnja stvar na koju mislite dok trpite bolove, ali ono dokazano pomaže jer luči hormon endorfin koji umiruje i opušta organizam. Ne mislimo na trčanje ni išta što zahtjeva veći fizički napor već neke lagane pokrete poput joge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Čokolada

shimmer fallback
shimmer fallback

Čokolada je jedna od najbolje 'hrane za utjehu' koja također luči hormon sreće pa se slobodno nagradite kojoj kockicom više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

5. Ibuprofen

Ako ništa drugo ne pomaže, tu su dobre stare tablete s ibuprofenom koji obično počne djelovati oko pola sata nakon konzumiranja. Popijte dvije tablete na dan u razmaku od 6 sati, nikako više.

Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo