Play ponuda

Mama iz Zagreba otkrila čudesan proizvod, može se kupiti i kod nas: 'Bore su mi nestale u par tjedana, mislila sam da to nije moguće'

Image
Foto: Borko Vukosav

Dugo sam mislila da su kreme protiv bora samo mit, a onda sam, sasvim slučajno, našla jednu koja djeluje

19.4.2018.
15:10
Borko Vukosav
Play ponuda

Naime, tridesete su me zatekle, doma, s bebom na porodiljnom, bila sam sretna ako sam taj dan uspjela oprati kosu, a kamoli da sam razmišljala o tome kako sam dobila jednu pa drugu pa treću novu boru na licu.

No, kako se polako bližilo vrijeme za povratak na posao, krenula sam s revizijom i ormara i kozmetičkog ormarića. Moja koža se pod utjecajem hormona promijenila pa mi neki preparati više nisu odgovarali, a neke nisam htjela koristiti zbog dojenja jer su bili prepuni nekih suludih kemijskih spojeva. I iskreno, kako mi je bilo teško pronaći prirodnu kozmetiku koja mi paše i koja nije pretjerano masna, postala sam prilično neodgovorna prema svojoj koži.

Kolegica mi je preporučila hrvatski kozmetički brend Olival

shimmer fallback
shimmer fallback

No, tijekom jedne kave s nešto starijom kolegicom, spomenula sam kako imam osjećaj da mi je netko ukrao nekoliko godina života kad pogledam svoje fotke prije trudnoće i sada i da si izgledam kao da sam dobila jedno 10 godina. Moja mi je kolegica, jako suptilno i ljubazno, u torbu ubacila svoju Olival kremu od zelene kave i rekla: 'Probaj, ako ti ne paše, vrati mi'. Vjerujem joj, ima iskustva i kuži se u kozmetiku, a već je dugo vjerna Olivalu. Zašto ne bih probala?

shimmer fallback
shimmer fallback

Kakva jesam, doma sam prvo krenula istraživati sve živo o toj kremi, proizvođaču, sastavu i zelenoj kavi u kozmetici. Ne znam jeste li znali, ali Olival je zagrebački brend koji ima jednu od najljepših tvornica u Hrvatskoj, a postoji već 23 godine. Na početku je to bila mala kućna radinost s tri preparata, a danas ima čak 103 proizvoda. A istražujući, još nešto bitno sam naučila, recimo, da se ulje zelene kave dobiva hladnim prešanjem sirovih, neprženih zrnaca što je vrlo bitno jer se samo tako mogu sačuvati sve one dobre stvari koje ima zelena kava, prije svega esencijalne masne kiseline.

Potpuno sam se prebacila na Olival

shimmer fallback
shimmer fallback

Počela sam nanositi kremu svako jutro prije posla i, iskreno, već mi je bilo dovoljno da mi koža nakon toga nema masni sjaj i da imam osjećaj da diše. Plus, brzo sam osjetila kako mi lice više nije na nekim mjestima suho i ništa me ne zateže. Nakon nekoliko tjedana sam zaista mogla i osjetiti još veću promjenu, koža mi je postala mekša, elastičnija, naprosto zdravija. Počela sam sad koristiti i druge preparate Olivala, točnije, četiri nova proizvoda temeljena upravo na hladno prešanom ulju zelene kave, ali i hranjivim uljima jojobe i makadamije. Budući da sam uvijek mislila da su proizvodi od zelene kave obično namijenjeni za mršavljenje, pozitivno sam se iznenadila njihovom učinkovitošću u njezi kože.

A kakve su moje bore sad? One velike smijalice su još uvijek tu, ali onih mrštilica je svakim danom sve manje.

Sadržaj je nastao u suradnji s brendom Olival

Play ponuda
Play ponuda