KUHINJSKI SAVJETI: / Mlijeko nemojte stavljati na gornju policu, evo zašto

Image
Foto: Thinkstock, Artfoliophoto

Ako samo ubacite svoje namirnice u hladnjak bez da pazite gdje što ide, možda bi trebali pročitati ovo, piše Mirror.

26.5.2016.
9:04
Thinkstock, Artfoliophoto
VOYO logo

Osim ako ste hiperorganizirani i jako spacifični u načinu na koji spremate svoje namirnice u hladnjak, vjerojatno ponekad stavite mlijeko na gornju policu kada vam drugdje ponestane mjesta.

Ili možda slaninu? Ili kokošja prsa?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izgleda da je ovo najgore mjesto koje ste mogli izabrati, te bi se zbog toga mogli i razboljeti.

Kuhar Daniel Norton objasnio je kako temperatura nije konstantna u svim područjima hladnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više su police najčešće malo toplije, tako da je najbolje da tzv. 'visoko rizičnu' hranu, poput sirovog mesa ili mlijeka, ili bilo čeka što i inače ne ostavljate dugo izvan frižidera, držite u donjem, hladnijem dijelu.

Image
Foto: Thinkstock, iprachenko
Image
Foto: Thinkstock, iprachenko

Mlijeko i meso trebali biste držati na nižim policama ili u stražnjem dijelu frižidera, tvrdi Norton. Na taj se način smanjuje rizik rasta broja bakterija koje bi vam potencijalno mogle štetiti nakon konzumacije hrane ili pića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A ovo nije jedina stvar u vezi frižidera na koju trebate paziti.

Image
KANCEROGENA OPASNOST: /

Koju vrstu hrane nikada ne biste trebali držati u hladnjaku?

Image
KANCEROGENA OPASNOST: /

Koju vrstu hrane nikada ne biste trebali držati u hladnjaku?

Već smo prije par mjeseci upozorili na opasnost u slučaju držanja krumpira u frižideru. Zašto? Znanstvenici vjeruju kako hladne temperature mogu pretvoriti škrob u krumpiru u šećer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se krumpir peče ili prži, taj se šećer spaja s aminokiselinama i stvara kemikaliju akrilamid, za koju se smatra da je kancerogena.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo