Kreme za sunčanje postaju prošlost?

Za sve vas koji trošite svoj novac na skupe kreme za sunčanje ili jednostavno niste ljubitelj njihovog razmazivanja po ljetnim vrućinama, imamo dobre vijesti!

3.9.2011.
19:38
VOYO logo

Britanski znanstvenici tvrde da su na putu da otkriju tajnu zaštite kože od štetnih sunčevih utjecaja, a rješenje problema vide u koraljima.

Naime, upravo oni imaju sposobnost zaštite od štetnih UV zraka, pa se znanstvenici nadaju da će to otkriće moći iskoristiti da kremu za sunčanje pretvore u tabletu. Prema njihovom nagađanju samo jedna tableta bila bi u mogućnosti zaštititi kožu i oči od sunca i do nekoliko tjedana, te smanjiti rizik od raka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, nije sve tako idealno kako se čini na prvu. Svi ljubitelji tamne puti ostat će razočarani, jer uz upotrebu ove tablete koža ne bi tamnjela pa bi se mnogi morali zadovoljiti odlaskom u solarij.

Tableta bi se testirala na ljudima u idućih pet godina, nakon čega bi išla u prodaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje otkriće znanstvenici temelje na sposobnosti koralja da se zaštite od štetnih sunčevih zraka zahvaljujući algama.

'Prilikom istraživanja otkrili smo da alge proizvode tvar koja se prenosi na koralje, pa je oni pretvaraju u neku vrstu kreme za sunčanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S ovom tabletom ta ista tvar trebala bi se naći u ljudskoj koži i očima', objasnio je doktor Paul Long te dodao kako u međuvremenu moraju napraviti još dosta testova ne bi li potvrdili svoje pretpostavke.

Prethodni članci:

arti-201109020126006 arti-201109030146006 arti-201109010865006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo