Play ponuda

Koža u dvadesetima, tridesetima, četrdesetima: Što je normalno i kako je njegovati?

Image
Foto: Instagram

Čim primijetite da vaša koža nema isti sjaj kao prije, u svoju rutinu njege trebate uvesti anti-age proizvode

9.8.2016.
13:00
Instagram
Play ponuda

Koža u različitim razdobljima života različito se i ponaša te joj moramo prilagoditi i njegu. Pojava bora je neminovna, no možemo ih odgoditi pravilnom njegom i svakodnevnom masažom lica. Ako ste se pitali koja količina bora je normalna u vašim godinama, imamo odgovor.

Vaša koža u 20-im godinama

shimmer fallback
shimmer fallback

Što je normalno?

Koža lica treba biti gotovo bez bora. Ukoliko se na licu počnu pojavljivati izražene bore prije tridesete godine života, to je definitivno znak pretjeranog izlaganja suncu.

Kako je njegovati?

Pijte dosta vode i dovoljno spavajte. Također, počnite koristiti SPF 30 svakog dana (hidratantna dnevna krema sa zaštitnim faktorom). Ako ste pušač, prestanite pušiti kako biste spriječili posljedice preranog starenja kože.

Vaša koža u 30-im godinama

shimmer fallback
shimmer fallback

Što je normalno?

Nakon tridesete godine života pojava sitnih bora oko očiju, kao i na čelu, sasvim je normalna. Također, normalno je da se pojavi i nekoliko uzdužnih bora između obrva.

Kako je njegovati?

Zaštita lica kremom sa SPF 30 tijekom cijele godine je i dalje obavezna, baš kao i upotreba hidratantne kreme ujutro i navečer te hidratacijskog seruma.

Vaša koža u 40-im godinama

shimmer fallback
shimmer fallback

Što je normalno?

Horizontalne linije na čelu obično se počinju oblikovati u kasnim tridesetim i ranim četrdesetim godinama života. Osim toga, produbljuju se bore između obraza i usta, a podočnjaci postaju izraženiji.

Kako je njegovati?

Kreme s učinkom eksfolijacije i mikrodermoabrazije mogu poboljšati stanje i izgled kože jer ublažavaju oštećenja uslijed starenja i djelovanje vanjskih faktora. Naravno, upotreba zaštitnih preparata sa SPF-om 30 do 50 neophodna je svakog dana, kao i serumi s retinolom i C vitaminom. Retinol se uspješno bori protiv bora, a C vitamin briše pigmentacijske mrlje i daje zdravi sjaj.

Play ponuda
Play ponuda