KOLIKO ČESTO TREBATE PRATI KOS / U? U koji god od ova četiri tipa spadali, budite sigurni da opasno griješite

Image
Foto: Getty

Ne postoji opravdanje za svakodnevno pranje kose i točka

27.12.2019.
8:09
Getty
Play logo

Mnogi ljudi prečesto peru kosu u želji da ona uvijek bude savršeno dotjerana, ali nerijetko je rezultat - suha i ispucala kosa. Panteneov ekspert Barney Martin otkrio je za Mamamiju koliko često uistinu trebate prati kosu ovisno o njezinu tipu i vašem načinu životu.

Masna koža

Ako imate masnu kožu, i kosa vam se vjerojatno brže masti. U tom slučaju dovoljno je da kosu operete svaki drugi dan šamponom, a dane između toga samo je isperete toplom vodom i upotrijebite šampon za suho pranje. Svakodnevno pranje kose uklanja korisna ulja s vlasišta, a to nipošto nije zdravo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gusta, kovrčava kosa

Svoje guste kovrče ne biste smjeli prati češće od jednom u tri dana. Kovrčava kosa obično je poroznija, što znači da se lakše isušuje ako se pere prečesto. Također možete osvježiti vlasište običnom vodom u dane kada ne perete kosu klasično. I ne zaboravite koristiti regenerator.

Image
OSAM POGREŠAKA KOJE VAM UNIŠTAVAJU KOSU: /

Koristite krivi šampon i nemate pojma kako djeluju preparati za njegu

Image
OSAM POGREŠAKA KOJE VAM UNIŠTAVAJU KOSU: /

Koristite krivi šampon i nemate pojma kako djeluju preparati za njegu

Tanka kosa

Tanka i slaba kosa izgubi volumen i omlitavi čim se malo zaprlja, no svejedno je nemojte prati češće od jednom u dva dana. U dane između isperite je samo vodom kako biste se riješili viška ulja.

Sportaši

Naravno da se kosa brže prlja ljudima koji se svakodnevno znoje u teretani, ali ni oni je ne smiju prati svaki dan. Dovoljno je isprati kosu vodom i nanijeti šampon za suho pranje poslije vježbanja. Jedina su iznimka plivači. Vrlo je važno isprati klor ili sol s kose čim prije, ali tada valja rabiti blaže i nježnije šampone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo