Kokosovo ulje ima nevjerojatnu hranjivu vrijednost i farmakološko djelovanje. Na žalost je dugo bilo obezvrijeđeno i zaboravljeno u modernoj medicini, ali se u novije vrijeme ova nepravda polako ispravlja te se kokosovo ulje vraća u uporabu. Ne samo da je najzdravije, već je i fantastična prehrambena namirnica.
arti-201101200051006Kokosovo ulje je dobilo negativnu reklamu, kao i ostale zasićene masnoće, iz političkih i ekonomskih razloga. Zasićene masnoće su proglašene nezdravima kako bi se uspješnije prodavalo rafinirano sojino i kukuruzno ulje, koja su zapravo štetna zbog visokog sadržaja višestruko nezasićenih masnih kiselina koje lako oksidiraju (užegnu) i izazivaju brojne 'moderne' bolesti.
Ključan sastojak kokosovog ulja je laurinska kiselina, koja ima snažno antivirusno i antibakterijsko djelovanje te nas na taj način štiti od velikog broja infekcijskih bolesti. Laurinska kiselina se nalazi još jedino u majčinom mlijeku gdje sačinjava životno važan sastojak, budući da štiti dijete od raznih infekcija dok mu vlastiti imunološki sustav još nije potpuno razvijen. http://www.dijeta.co/kokosovo-ulje-novi-lijek/
Vezani članci:
arti-201101200051006 arti-201007080044006 arti-201007020680006 arti-201101270022006