masno i slasno /

Koja su ulja najzdravija za pečenje i kuhanje, a koja bismo trebali izbjegavati?

Image
Foto: Pixabay

Masnoće su bitan element prehrane jer pomažu tijelu da apsorbira hranjive tvari. Naravno, govorimo o zdravim masnoćama. Koja ulja su prikladna za kuhanje i pečenje, a koja nisu provjerite klikom na SLJEDEĆA

12.7.2019.
11:21
Pixabay
VOYO logo

Kokosovo ulje

Točka izgaranja hladno prešanog kokosovog ulja je oko 170 Celzijevih stupnjeva. Sadrži laurinsku kiselinu koja je dobra za srce i krvne žile, a ima i antikancerogena svojstva. S kokosovim uljem se ne treba pretjerivati. U umjerenim količinama dobro je za zdravlje. Naš savjet: probajte palačinke pripremljene na kokosovom ulju.

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

(FOTO: Thinkstock)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/7
ksw
NE PROPUSTI 21. VELJAČE!
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
BITKE OKO TERMOSTATA /

Žene brže osjete hladnoću: 'Odgovor leži u povijesti evolucije'

Još iz rubrike