Strpljen spašen ili? / Kegelovim vježbama do boljeg seksa i zdravlja. No, koliko je vremena potrebno za rezultate?

Image
Foto: Thinkstock

Kegelove vježbe za seks, za mjehur, za porod. O ovoj tehnici čujemo na baš svakom koraku, ali nakon koliko vremena možemo osjetiti prve promjene?

20.3.2019.
9:21
Thinkstock
VOYO logo

Kegelove vježbe preporuka su baš svakoj ženi za niz problema - od zdravstvenih do seksualnih. No, koliko doista treba toj 'čudesnoj' metodi da proradi i da osjetimo prvo rezultate? 

Izreka strpljen spašen vrijedi i u ovom slučaju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultata nema bez pravilne tehnike

Prednosti Kegelovih vježbi nećete osjetiti ako pokrete izvodite nepravilno ili nekonzistentno. Ove su vježbe namijenjene za jačanje mišića zdjelice, tvrdi Alyssa Dweck, stručnjakinja i ginekologinja, za Reader's Digest. 

Image
Foto: Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi pravilno izveli pokrete, tvrdi Dweck, potrebno je zamisliti da stežete mišiće kao da želite prestati mokriti. Tu pozu treba zadržati nekoliko sekundi, a zatim opustiti. Upravo je to opuštanje mišića ključno, tvrdi profesorica ginekologije Lauren Streicher. 

"Neke žene imaju bolne seksualne odnose jer ne mogu pravilno opustiti te mišiće. Uvijek kažemo da želimo čvrste mišiće, ali jednako ih je bitno i znati opustiti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neke se žene pitaju kako uopće znati da izvode Kegelove vježbe na pravilan način. Sve je popularnija naprava koja se stavi u vaginu i poveže preko Bluetootha s mobitelom te tako daje feedback informaciju o tome stišćete li mišiće dovoljno jako. No, Kegelove pokrete možete izvoditi bilo gdje, u bilo koje vrijeme i u položaju koji vam odgovora. 

Većina žena radi tri serije po 10 ponavljanja tijekom dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pexels

(FOTO: Pexels)

Koliko je vremena potrebno da osjetimo rezultate?

Ako pogodite tehniku izvođenja, Dweck tvrdi da pozitivne promjene možete vidjeti već u prva dva do tri tjedna. No, potrebno je biti konzistentan i raditi vježbe svaki dan kako bi se efekt održao i mišići doista ojačali. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kegelove vježbe pomažu kod niza stvari: 

  • bolja kontrola mjehura
  • ugodniji seksualni odnosi
  • intenzivniji orgazam

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo