nova era liječenja / Kanabis proizveden u medicinske svrhe kreće u distribuciju diljem svijeta

Image
Foto: Thinkstock

Međunarodna korporacija za proizvodnju kanabisa (ICC) proizvest će prvu šaržu medicinskog ulja kanabisa za izvoz u prosincu

17.10.2017.
12:36
Thinkstock
VOYO logo

Tvrtka sa sjedištem u Montevideu kanabisovo će ulje isporučivat u Kanadu i Meksiko, no otvorena je i za prodaju na domaćem tržištu, izvijestio je njezin direktor Alejandro Antalich. 

"Naš glavni cilj je izvoz. No, ako ministarstvo javnoga zdravstva bude smatralo da ga možemo komercijalizirati i na domaćem tržištu, to ćemo i učiniti", kazao je za Reuters. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvoz kanabisova ulja nova je grana privrede u Urugvaju, maloj južnoameričkoj državi koja je 2013. prva u svijetu legalizirala marihuanu - od njezina uzgoja do distribucije. 

U skladu s urugvajskim zakonom medicinski kanabis može se izvoziti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idući će mjesec Međunarodna korporacija za proizvodnju kanabisa započeti s izgradnjom laboratorija u novome industrijskom parku u predgrađu Montevidea, kazao je Antalich. 

Laboratorij bi trebao biti dovršen do travnja, a za to će vrijeme tvrtka za proizvodnju kanabisova ulja koristiti privremeni prostor. Žetva započinje idući mjesec. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ICC uzgaja marihuanu za medicinske svrha na oko 233 hektara u Urugvaju i planira investirati 10 milijuna dolara u njezinu proizvodnju tijekom 2018. Tvrtka prodaje marihuanu i u rekreativne svrhe.

Čitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo