ženama važan hormon / Kako prirodno povećati razinu progesterona u tijelu

Image
Foto: Thinkstock

Ako imate problem s nedostatkom hormona progesterona, donosimo vam tri načina kako ga možete riješiti

13.8.2018.
16:21
Thinkstock
VOYO logo

Progesteron je hormon koji igra veliku ulogu u tijelu žene - veoma je povezan s trudnoćom, menopauzom, ali i zdravljem općenito. 

Žene često pokušavaju povećati razinu progesterona u situacijama kada žele zatrudnjeti, zato što niske razine tog hormona mogu uzrokovati pojavu neplodnosti ili čak spontanih pobačaja, a uz to i probleme s mokrenjem, neregularne mentruacije, probleme sa seksom te povećanje težine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoje razni obliki uzimanja progesterona kao dodatka organizmu, u obliku tableta, krema ili čak preko prehrambenih namirnica

Kod uzimanja tableta, žene moraju biti svjesne da jetra veoma brzo razgradi uneseni progesterom, stoga male količine odlaze u krvotok. Postoje i čepići s progesteronima koji se unose vaginalno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixabay

(FOTO: Pixabay)

Ako tražite brži način unosa velikih količina progesterona, posegnite za kremama. Tijelo ih odmah apsorbira pa hormoni brzo stignu u krvotok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ukoliko niste pobornice tableta, a ni krema, razinu progesterona možete povisiti čak i konzumiranjem namirnica koje potiču njegovo izlučivanje, kao što su brokule, špinat, kupus, cvjetača, bundevine sjemenke te orašasto voće

Pročitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo