Jako pazite da se ne zarazite preko ovih stvari koje svakodnevno koristite

Sezona prehlada i gripa je na vratima stoga mnogi razmišljaju kako da se što bolje zaštite od bakterija.

16.11.2013.
9:43
VOYO logo

Make up testeri u parfumerijama

Tijekom zimskih mjeseci najbolje je da zaobilazite testere jer je u jednom istraživanju utvrđeno kako svaki peti tester prepun plijesni ili fekalnih tvari.

Posuda za tekući sapun

Studije pokazuju da se i na sapunima skupljaju bakterije, a ni posude za tekući sapun nisu ništa bolje. Točnije s obzirom da ih se stalno dira prljavim rukama one su sjajni rasadnik za bakterije jer se rijetko čiste. Kako bi uništili bakterije perite ruke toplom vodom i sapunajte ih 15 do 20 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tipkovnica i miš

Studije pokazuju da tipkovnice mogu imati i više bakterija od daske za školjku u javnim zahodima. To je sigurno dobar razlog da više ne jedete za vašim radnim stolom.

Mobiteli i tableti

Za njih vrijedi isto što i za tipkovnice, što ni ne čudi pogotovo kada se sve više ljudi ne mogu odvojiti od svojih 'igračaka' ni u WC-u. Važno ih je redovito i pravilno čistiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meni u restoranima

Istraživanja pokazuju da u restoranima menui imaju najviše bakterija. Stoga stručnjaci preporučuju da je najbolje da operete ruke tek nakon što naručite.

Kora limuna

Ako naručujete vodu s kriškom limuna ovo bi vas moglo natjerati da to prestanete raditi. Naime limun koji završi u vašoj čaši nije uvijek opran zbog čega na kraju dobijete vodu u kojoj plivaju bakterije, a da toga niste ni svjesni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zimske rukavice

Važno je imati nekoliko pari rukavica kako ih možete često mijenjati i prati ovisno o materijalu od kojeg su napravljene. Nemojte na njima štedjeti i isplati se svake sezone uložiti u nove rukavice kako bi se zaštitili od bakterija.

Daljinski za TV u hotelima

Rijetko se dezinficiraju, a svoje bakterije na njima ostavi gotovo svaki gost zbog čega je to predmet koji je najbolje da ne koristite ako za praznike idete na odmor, savjetuje healthyliving.msn.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo