Od gljivičnih infekcija pati većina žena, a mogu se izliječiti kod kuće

Vaginalne infekcije su jedan od najčešćih razloga posjeta ginekologu, no one gljivične mogu se tretirati i kod kuće, prirodnim lijekovima.

4.2.2015.
18:57
VOYO logo

Čajevi

Protiv svrbeža i peckanja koji su rezultat gljivične infekcije, učinkovit je čaj od ružmarina. On se može koristiti i kao sredstvo za svakodnevno intimnu njegu. Ako ste patite od infekcije kvascem, trebate popiti jednu do četiri šalice tog čaja dnevno.

U borbi protiv gljivične infekcije, pijte nezaslađen sok od borovnice nekoliko puta dnevno. Možete piti i tablete s ekstraktom brusnica ili jesti sušene borovnice, a rezultati će uskoro biti vidljivi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulja

Ulje čajevca ima jaka protugljivična svojstva. Namočite tampon s nekoliko kapljica ulja čajevca i stavite ga u vaginu i ostavite ga tako dva do tri sata da djeuluje. Cijeli proces ponovite dva puta dnevno.

Sličan učinak ima i ulje origana, kojeg možete nanjeti površinski ili razrijeđeno u maslinovom ulju. Možete ga konzumirati i oralno u obliku dvije kapsule dnevno. Problem s gljivičnom infekcijom se možete riješiti u nekoliko tjedana s ovim tretmanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Češnjak

Jedite češnjak ako imate gljivičnu infekciju. Jedna opcije je da napravite pastu od nasjeckanog češnjaka i nanesete je na inficiranu površinu. Također, možete konzumirati miks ulja, češnjaka, vitamina E u kapsulama i kokosovog ulja.

Ocat

Kupite organski čisti ocat i to po mogućnosti od jabuke. U kadu s toplom vodom ulijte jednu šalicu octa. U toj kupki se namačite 20 minuta, a zatim se nježno obrišite ručnikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neven

Ova biljka također ima protugljivična i protuupalna svojstva. Zgnječite nekoliko listova nevena, ali se pobrinite da je biljka čista i neobrađena kemikalijama, te ih tako nanesite na inficiranu površinu. No, ovaj tretman treba svakako izbjegavati u trudnoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo