ono smo što jedemo / Hrana za plodnost: što trebate jesti kako bi povećali šanse da dobijete bebu

Image
Foto: Thinkstock

Želite dijete, no želja vam se ne ispunjava. Možda samo trebate promijeniti, prehranu. Hrana za plodnost prirodan je način da povećate šanse za začećem

10.5.2017.
11:46
Thinkstock
VOYO logo

Pomozite svome tijelu da vam ispuni želju za roditeljstvom tako što ćete ga nahraniti.

Pretilost uvelike smanjuje plodnost stoga je vrlo važno poboljšati metabolizam i dovesti se na primjerenu kilažu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U načelu, hrana za plodnost podrazumijeva puno sezonskog i svježeg voća i povrća, mesa i orašastih plodova.

Hrana za plodnost osim što mora biti kvalitetna, svježa i raznolika, mora obilovati cinkom i selenom. Cink povećava razinu testosterona kod muškaraca, kvalitetu, pokretljivost i brojnost spermija. Ima ga u kamenicama, nemasnom goveđem mesu i tamnom pilećem mesu. Na kvalitetu sperme utječu i vitamini E i D i kalcij. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žene bi trebale jest hranu bogatu vitaminima A, C i E te cinkom i selenom.Hrana za plodnost kod žena podrazumijeva i masnu ribu, avokado, orašaste plodove i sjemenke, odnosno namirnice bogate omega-3 masnim kiselinama koje pomažu razvoj jajnih stanica. Žene bi trebale jesti i proteine biljnog porijekla (mahunarke, orašaste plodove i žitarice), a smanjiti unos proteina životinjskog porijekla, 

Omega-3 masne kiseline važne su i za muškarce jer pomažu stvaranje sperme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne zaboravite na vodu. Ona je vrlo važna u održavanju svih životnih funkcija pa tako i u reprodukciji. Među ostalim pomaže spermiju da dođe do jajne stanice.

I jedni i drugi trebaju izbjegavati alkohol, šećer, jednostavne ugljikohidrate, nikotin i kofein. Ako žena konzumira alkohol čak i u minimalnim količinama, može za 50 posto smanjiti šanse za začećem. Muškarcima alkohol utječe na kvalitetu sperme. Cigarete potpuno izbaciti, a kavu svesti na do dvije šalice dnevno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sretno!

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo