nekoliko trikova / Fitness trenerica savjetuje kako se riješiti sala oko struka jednom zauvijek

Image
Foto: Pexels

S godinama sve je teže dovesti tijelo u formu, što zbog hormonalnih promjena, usporenog metabolizma, ali i uvjerenja da je to nemoguće

10.5.2019.
15:37
Pexels
VOYO logo

No, fitness trenerica iz Los Angelesa, Sarah Kusch tvrdi da je i nakon 40. moguće izgledati sjajno.

"Glavno razlog zašto se žene bore s kilogramimanakon 40. je taj što ne prade vježeb snage i ne usude se jesti pravu hranu", kaže Kusch. "Jesti čisto i dizati utege - najbrži je i najbolji način za preoblikovanje tijela", dodaje i otkriva plan koji je pripremila za početnice, a sastoji se od dva koraka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Pokrenite se

"Ključ za postizanje cilja je konstanta. Trebate jednostavni plan kojeg ćete se pridržavati. Ne prezahtjevan. Pojačavat ćete treninge kako vam bude rasla snaga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za početak samo lagano, ali svakodnevno", kaže trenerica i predlaže 20-minutni trening u kojem bi se trebalo kombinirati vježbe snage, eksplozivnosti i istezanja.

"U samo nekoliko minuta dnevno laganog istezanja, otpustit ćete napetost iz tijela, ubrzati oporavak nakon vježbanja i povećati fleksibilnost", otkriva Kusch.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Thinkstock
Image
Foto: Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

2. Jedite zdravo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od izuzetne je važnosti jesti što kvalitetnije i raznovrsnije, ne samo zbog toga što ćete tijelo dovesti u formu, nego i zbog toga što će biti zdravo i u hormonalnom balansu, što je za žene vrlo bitno.

Jednostavno je: izbjegavajte procesuirane namirnice, konzervanse i šećere i jedite sezonsko, po mogućnosti organsko. Neka vam prehrana obiluje voćem, povrćem i cjelovitim žitaricama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada jedete na ovaj način automatski svoj tanjur punite hranom koja vas opskrbljuje energijom, gradi mišiće i bori se protiv upal au organizmu", naglašava Kusch. 

Pročitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo