Play ponuda

Evo zašto vam smrde noge i kako riješiti taj odvratni problem

shimmer fallback

Razlog zbog kojeg noge smrde je znoj i bakterije koje se zbog njega razvijaju i proizvode smrdljive masne kiseline.

6.11.2014.
12:10
Play ponuda

Provjerite područje između nožnih prstiju

Ako je koža između prstiju crvena i vlažna vjerojatno imate gljivičnu infekciju odnosno atletsko stopalo. Potražite u apoteci sprej protiv gljivica jer je on učinkovitiji od praha. Koristite ga još 20-ak dana nakon što simptomi nestanu. Ukoliko problem nije nestao, potražite pomoć liječnika.

Čarape

Ne smiju biti pretijesn i preuske, a jako je važno da ih mijenjate ih svaki dan. Idealan sastav materijala za čarape je 60-70 posto vuna u kombinaciji sa 40-30 posto umjetnih vlakana. Treba izbjegavati čarape koje su 100 posto pamučne jer one upijaju vlagu, pa će stopala biti neprestano biti vlažna.

Obuća

Izbjegavajte nositi tenisice tijekom duljeg perioda jer su zbog sintetike idealne za smrad nogu. Kupite uloške koje ćete staviti u obuću i koje ćete oprati svaki dan. Stručnjaci kažu kako bi bilo idealno, ukoliko ste u mogućnosti, ne nositi istu obuću dva dana za redom jer će se jedino tako vaše cipele ili čizme pravilno osušiti.

Sprej za noge

Možete ga kupiti u ljekarnama. Neki sadrže antibakterijska svojstva što će spriječiti razvoj bakterija koje uzrokuju smrad.

Play ponuda
Play ponuda