DEVET VRSTA KREMA ZA SUNČANJE NA TESTU: / Od najjeftinijih do najskupljih - iznenadit ćete se kako su prošle

Od devet testiranih uzoraka prvo mjesto je zauzela DM-ova krema Sundance Sonnenmilch s faktorom 30

4.7.2019.
17:06
Profimedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Slovenska udruga za zaštitu potrošača testirala je devet uzoraka krema za sunčanje koje su dostupne na slovenskom tržištu, ali i hrvatskom tržištu, prenosi Jutarnji list. Riječ je o kremama s visokim faktorim zaštite, faktorima od 30 do 50, a rezultati još jednom potvrđuju da najskuplji proizvod nije nužno i najbolji. Od devet testiranih uzoraka kod kojih se istraživala razina zaštite, količina konzervansa, vlažnost, osjećaj na koži i mnogo drugih elemenata, prvo mjesto je zauzela DM-ova krema Sundance Sonnenmilch s faktorom 30 koja od svih proizvoda ima drugu najnižu cijenu za milimetar kreme. Ta je krema postigla najveći broj bodova, ukupno 84 te ni u jednoj kategoriji nije razočarala.

Iznenađujući rezultati

Najjeftinija među testiranim kremama, Müllerova Lavozon Sonnenmilch s faktorom 50, našla se na drugom mjestu, dok je ne trećem mjestu završila Hoferova Ombia sun ultra sensitive sonnenspray, isto s faktorom 50.

Međutim, DM-ova krema Alverde Vitamin sonnenmilch s faktorom 30 našla se na posljednjem mjestu, najskuplja testirana krema Shiseido expert sun aging Protection Lotion s faktorom 30 bila je tek četiri boda bolja od nje. Iako niti jedan od testiranih proizvoda nije dobio manjakavu ocjenu, neki od uzoraka, poput Shieldsovog, sadržavao je UV Filter octinoxat koji može imati hormonski utjecaj na morske organizme. Uzorci krema Alverde i Lavozon od Mullera u sebi pak sadrže nanodijelove, što je naznačeno u sastavu.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali