ČUDESNA CINKOVA MAST: / Uz nju će ova kožna oboljenja nestati u trenu i neće se vratiti

Image
Foto: pexells.com

Cinkova mast može se sve češće naći na listi proizvoda koji se koriste u borbi protiv neželjenih pojava na licu, ali i uklanjanje iritacija i ogrebotina.

25.6.2017.
14:00
pexells.com
VOYO logo

Korisnost cinkove paste za kožu velika je jer uključuje brzo rješavanje problema za koje je inače potreban dugotrajan proces. Cink je jedan od najbitnijih metala koji je važan za pravilno funkcioniranje organizma. On predstavlja bitnu osnovu za održavanje i jačanje imuniteta ali i popravljanje čitavog stanja organizma kod ljudi.

Ljekovitost cinkove masti

Unos cinkove masti u organizam može pomoći kod raznih tegoba. Najčešće se koristi za prevenciju prehlada, gripe i ostalih viroza koje se javljaju tokom jeseni i zime. Cink jača imunitet, tako da preporučujemo unos namirnica koje su bogate cinkom. Neke od njih su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • meso - govedina, janjetina, svinjetina i losos
  • orašasti plodovi i sjemenke
  • žitarice
  • morski plodovi - rakovi, jastog i školjke

Cinkova mast djeluje antibakterijski i kao antioksidans jer uklanja slobodne radikale.

Image
Foto: stocksnap.io

Za što se koristi cinkova mast

Osim što je antibakterijsko, ono se jako često koristi za razne probleme s kožom. Cinkova mast ili cinkova pasta idealan je lijek za mnoga kožna oboljenja i rješavanje dermatoloških problema. Tako se cinkova mast koristi protiv potkožnih prišteva, akni, bubuljica, iritacija kože i za čišćenje kože. S obzirom na to da su sve te promjene neugodne i naporne, cinkova mast je odlična jer te probleme rješava vrlo brzo i efikasno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POTKOŽNI PRIŠT: /

Kako nastaje i koji je najbolji prirodni način za rješavanje te tegobe?

Image
POTKOŽNI PRIŠT: /

Kako nastaje i koji je najbolji prirodni način za rješavanje te tegobe?

Mast ne djeluje samo kratkoročno, već dubinski čisti pore i uklanja sve mrve ćelije s lica. Cinkova mast često se koristi i u borbi protiv herpesa koji se može pojaviti kao neugodna izraslina na ustima ili blizu nosa. Herpes se pojavljuje kao znak pada imunološkog sistema, tako da je bitno da mast primjenjujete odmah pri početku formiranja herpesa na usnama.

Kako koristiti cinkovu mast

Ako koristite cinkovu mast za rješavanje problema s kožom, ona se mora koristiti svakodnevno. Ako na vrijeme reagirate protiv bubuljica i akni, velika je vjerojatnost da ćete se brzo riješiti svih problema na koži. Cink će ukloniti višak loja i prljavštine s vašeg lica, a i sve bakterije će biti očišćene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sama upotreba cinkove paste je prilično jednostavna. Mast se smije koristiti nekoliko puta dnevno, ovisno o simptomima i dugotrajnosti problema koji želite riješiti.

Mjesta koja su iritirana blagim crvenilom se trebaju tretirati kremom koja sadrži koncentarciju od 15% cinka, dok se za jače osipe i iritacije koristi proizvod sa 40% koncentracije cinka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cinkova mast koristi se samo za vanjsku upotrebu. Prije nanošenja cinkove paste na kožu, dobro isprerite taj dio kože ali i ruke kojima nanosite pastu. Ako ju koristite za liječenje kožnog problema, namažite kožu po cijelom dijelu gdje je pogođena. Nakon mazanja operite ruke i ostavite namazani dio kože bez zavoja. Kada stavljate cinkovu mast na lice izrazito pazite da krema ne dospije u oči, nos ili usta.

Jedan od razlog za korištenje ove masti je i kod djece. Da bi se riješili osipa od pelena kod bebe, možete koristiti cinkovu mast koju ćete mazati u tanjim slojevima. Prije korištenja cinkove masti za bebu, posavjetujte se sa pedijatrom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije poznato da cinkova mast ima nekih neželjenih svojstava i prikladna je za svaki tip kože.

ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo