Naime, pojedina alkoholna pića izazivaju iznimno jake migrene. Zato bi bilo dobro da uvijek naručite ono što garantira da ćete se probuditi raspoloženi i bez problema s mamurlukom, piše Daily Mail.
Ovo je doba godine kada će mnogi posegnuti za čašicom alkohola više, neki kako bi se ugrijali u ovim hladnim danima, neki zbog blagdanske euforije.
Ipak, postoje vrste alkoholnih pića koje rjeđe izazivaju glavoboljui mamurluk.
"Votka i ostali čisti likeri, poput džina, tekile i sakea, najbolji su izbor, ukoliko se ne želite mučiti s teškim mamurlukom", kaže australski nutricionist Yoko Inoue.
Dodaje kako nikako nije dobra varijanta da miješate ova pića s bilo kakvim sokovima ili sa sodom, jer šećeri loše utječu na apsorpciju alkohola i možete vrlo lako popiti više nego što ste u stanju podnijeti.
"Ono što je najgora varijanta i što će vam sigurno upropastiti sljedeći dan su pivo, crno i bijelo vino, ali i šampanjac", pojašnjava Inoue.
Izbjegavati i viski, osim ako ne planirate da ga zalijete hektolitrima vode.
Jedino što nikako ne smijete zaboraviti je to da jedete prije nego što se upustite u avanturu s alkoholom jer vam u tom slučaju nema pomoći.