Ako tvoje lice ima neku od ovih karakteristika, znanost kaže da si ljepša nego svi ostali

Kako bi izgledalo savršeno lice, barem ako pitate stare Grke? Evo ovako

26.4.2017.
11:00
Frazer Harrison/Dimitrios Kambouris/AFP
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ako ste se ikada pitali kako izgleda najljepše lice na svijetu, znanstvenici sada konačno imaju odgovor. Radi se o licu divne glumice Amber Heard, što nas zapravo nimalo ne čudi. Naime, stručnjaci kažu da je njeno lice najbliže savršenom, prema pravilima takozvanog zlatnog omjera kojeg su izmislili još stari Grci.

A tu se zapravo radi o savršenom omjeru i kombinaciji očiju, obrva, nosa, usana, brade, čeljusti i ostalih karakterističnih crta lica, i prema njihovoj formuli Amber ima 91,85% grčkog omjera φ (fi), piše Elite Daily.

Čije su oči najljepše? A obrve? A usne?

Doktorica Julian De Silva iz Centra za naprednu plastičnu kirurgiju i tretmane lica iz Londona, tvrdi da i ove tri djevojke imaju najsavršenije karakteristike lica; Scarlett Johansson - oči, Emily Ratajkowski - usne i Kim Kardashian - obrve, dok najljepši nos i najljepšu bradu ima gore spomenuta glumica Amber, a kad bi ih se stavilo u kombinaciju, dobili bismo savršeno lijepo žensko lice. Barem ako gledamo formule starih Grka, ali nećemo se previše voditi time da je neko lice manje, ili više lijepo. A i 'savršeno' kao takvo, prilično smo sigurne, ne postoji.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali