Ako se želite zauvijek riješiti neugodne nadutosti, liječnici tvrde da biste trebale poslušati ovih pet savjeta

Image
Foto: body_fitness_fashion / instagram

Pet vrlo korisnih savjeta koje je lako provesti u djelo

12.12.2017.
10:00
body_fitness_fashion / instagram
Play logo

Ako si neprestano napuhnuta i to ti stvara probleme i neugodnosti, sigurno te zanima koje je dugotrajno rješenje za ovu dosadnu pojavu, ne računajući sva ona kratkotrajna, poput tableta, koja djeluju pa onda ubrzo više ne djeluju. Liječnik Josh Axe za Pop Sugar je ispričao kojih mu je pet svakodnevnih navika pomoglo da se na dulje staze riješi nadutosti, pa evo o čemu se radi. Možda ćeš poželjeti zapisati ova savjete.

Biljni čajevi umjesto voćnih

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doktor Axe preporuča da biljne čajeve konzumirate svaki dan i to čak tri šalice dnevno, a najbolji miks je, tvrdi, ovaj: čaj od kamilice, mente, đumbira i komorača. Svaki od ovih sastojaka pomaže nam riješiti se neugodne nadutosti i olakšava probavu, a također nas i smiruju, pa nam mogu pomoći i s onim napuhavanjem uzrokovanim stresom.

Probiotici su dobrodošli

"Uzimajte dodatke prehrani na bazi probiotika i jedite hranu bogatu njima", predlaže Axe. Tu je, naravno, naš najbolji prijatelj jogurt, kojeg ne bismo trebali izbjegavati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaki dan popijte čašu temeljca od kostiju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve one goveđe, pileće i svinjske kosti koje bacate u smeće nakon što ih odvojite od mesa zapravo su dosta korisne. Ako od njih napravite juhu, točnije temeljac, i konzumirate ga svaki dan, to bi vam moglo uvelike pomoći riješiti se nadutosti, zbog njegovih izraženih protuupalnih svojstava.

Promijenite način na koji jedete povrće

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako konzumirate isključivo svježe i neprerađeno povrće, moguće da je i ono uzrok pretjeranoj nadutosti. "Radije konzumirate prokuhano povrće", tvrdi Axe, a to je mnogo pametniji odabir zato što je našem tijelu ponekad dosta teško probaviti sirovo povrće, zbog čega se, logično, javlja neugodan osjećaj u trbuhu.

Izbjegavajte hranu koja izaziva upale

Play logo
Tekst se nastavlja ispod oglasa

To se odnosi na gluten, prerađeni šećer, neprerađeno povrće i mliječne proizvode. Naravno, ne treba ih u potpunosti izbaciti iz prehrane, već njihovo konzumiranje prilagoditi potrebama vlastitog tijela, predlaže doktor Axe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Život na vagi
Trag divljači
Tri sestre
Señorita 89
Laži sa mnon
default_cta
Raspoloženi za ljubav
Ljubav je na selu
Elon Musk show
Kako zadovoljiti ženu
Britain's Got Talent
default_cta
Obiteljske tajne
Play logo