U spavaćoj sobi / 5 sobnih biljaka koje će vam pomoći da bolje spavate i pobijedite nesanicu

Image
Foto: Thinkstock

Donosimo vam popis pet biljaka koje vam mogu pomoći u problemi sa spavanjem, nesanicom, ali i apnejom

16.1.2017.
7:00
Thinkstock
VOYO logo
Image
ne zanemarujte spavanje /

Manjak sna utječe na veličinu i funkcioniranje mozga

Image
ne zanemarujte spavanje /

Manjak sna utječe na veličinu i funkcioniranje mozga

Osim što uljepšavaju vaš životni prostor, sobne biljke mogu biti vrlo korisne za zdravlje. Odabir prave biljke za spavaću sobu može biti odličan način za poboljšanje vašeg sna, piše Healty Cures

1. Lavanda

Lavanda se uglavnom koristi kao miris za sapune i šampone. Odlična je i kao sredstvo za čišćenje, ali njezina moć ne staje ovdje jer zapravo može pomoći u liječenju nesanice i tjeskobe. Istraživači su prepoznali kako udisanje njezinog mirisa može osloboditi umirujući, sedativni učinak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Aloe vera

Još jedan prirodni iscjelitelj koji je odličan za smirivanje upala, ožiljaka i oštećene kože, biljka je aloe vere koja detoksicira tijelo. Može pomoći i iskorijeniti kemikalije koje se nalaze u sredstvima za čišćenje, pročišćavajući zrak u spavaćoj sobi. Ima još jedna zanimljiva stvar u vezi ove biljke. Naime, kad je visoka razina štetnih kemikalija u vašem domu, biljka će razviti smeđe mrlje.

3. Jasmin 

Isusovačko Wheeling University provelo je studiju koja je dokazala učinkovitost jasmina kao prirodnog 'pomagača' pri spavanju. Poboljšava kvalitetu sna i poboljšava dobro raspoloženje pri buđenju te smanjuje anksioznost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Zmija biljka

Preporučuje se za pročišćavanje kisika u domu. Odličan su izbor za spavaću sobu jer ih je lako održavati. Tijekom noći ispušta kisik i istovremeno 'upija' ugljikov dioksid. Sve to pomože čistoći zraka i boljem snu.

5. Bršljan

Istraživanje koje je provela NASA pokazala je da je najbolja biljka za pročišćavanje zraka jer najučinkovitije upija formaldehid. Lako raste i i preživljava u umjerenim temperaturama i srednjoj izloženosti svjetlu. Najbolja je biljka koja će vam pomoći da spavate, u smislu učinkovitosti i jednostavnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo