Male tajne velikih majstora

ZA PRAVE BRIJAČE: Uz ovaj jednostavni trik vaše će britvice trajati vječno

Ovim nevjerojatno jednostavnim i podjednako nevjerojatno učinkovitim trikom drastično ćete produžiti životni vijek vaših britvica. To će vam uštedjeti i nešto novca kojeg može potrošiti kako vas volja.

Na primjer, ulošci Gillette Fusion obično stoje oko 130 kuna za set od 4 britvice, a koji vam obično traju samo ti nekoliko mjeseci, ako ne i manje, držite li se “upute proizvođača” o izmjeni kad se “potroši” gornja vrpca.

Uz niže opisanu metodu isti uložak može se korisiti i osam mjeseci, a ostat će jednako oštar kao i kad je prvi put korišten.

S obzirom da jedno pakiranje britvica traje i traje, ušteda tijekom vremena samo raste i raste, a oni koji su isprobali metodu kažu da još nisu došli do krajnje granice nakon koje britvice više nisu upotrebljive.

Što vam treba?

– traperice, stare ili nove, nije bitno, samo trebaju imati jednu nogavicu
– britvice poput kod nas najpoznatijih Gillette ili bilo koje druge jednokratne britvice

Prije ili poslije brijanja – najbolje prije jer su oštrice tada suhe – stavite traperice na tvrdu ravnu površinu. Zatim brzo povucite britvicom gore po nogavici 10 do 15 puta pa okrenite britvicu i istom brzinom povucite niz nogavicu, također 10 do 15 puta.

Nema potrebe za čvrstim pritiskom, ali malo pritisniti ipak treba.

U oba slučaja usmjerite vrh britvice u smjeru u kojem trljate brijač po hlačama.

Drugim riječima, ne “brijte” hlače već usmjerite britvice “od sebe”, tako da oštrice klize po površini tkanine, a ne režu je.

Niti u tkanini će vrlo učinkovito popraviti sve sitne neravnine oštrica koje se stalno događaju, a također će i naoštriti oštrice.

Već tupe oštrice možete naoštriti prilično učinkovito ponavljajući povlačenje 50 do 100 puta u oba smjera i dobivate britvice oštre “kao nove”. Za samo održavanje oštrine dovoljno je provući pbritnicu 10 do 15 puta u oba smjera.

Savjet za profesionalce

Umjesto da uvijek tražite neki jeans, jednostavno odrežite nogavicu starih hlača i držite blizu pribora za brijanje. Ista nogavica može se koristiti mjesecima.

A pravi znalci tvrde da umjesto hlača savršeno dobro može poslužiti i vaša ruka, odnosno koža podlaktice.

Povratak na Net.hr