ZAUSTAVITE STARENJE

MEZOTERAPIJA LICA: Skupa metoda koja stvarno pomlađuje kožu kroz samo nekoliko tretmana

Mezoterapija lica je metoda koja se primjenjuje u estetskoj medicini s ciljem regeneracije kože, a vraća joj elastičnost, tonus i sjaj.

Mezoterapija lica je metoda kojom se uz pomoć igle u gornje slojeve kože apliciraju revitalizirajući sastojci koji ih unose u dublje dijelove kože gdje djeluju i gdje su najučinkovitiji. Ova terapija počela se koristiti pedesetih godina 20. stoljeća kao terapija za liječenje kroničnih bolesti, no danas se koristi prvenstveno za vraćanje vlage, tonusa i sjaja kože. 

Za što i kada se izvodi mezoterapija lica?

Mezoterapija se može koristiti i za vlastište i gubitak kose, a ovo su najčešći razlozi korištenja ove terapije:

1. Pomlađivanje kože

U pomlađivanju kože ulogu imaju vitamini, matične stanice, DNA dijelovi, minerali i bjelančevine. Hijarulonska kiselina zadržava vodu i koži daje napetost. Cilj mezoterapije lica u pomlađivanju kože je ubrzavanje metabolizma uz razvoj onvog kolagena i ojačavanje postojećeg. Tako se smanjuju bore, a koža je napetija i ljepše izgleda. Koža također postaje deblja i otpornija na štetne vanjske utjecaje.

2. Izbjeljivanje pigmentacije

Brojni spojevi se mogu koristiti kako bi uklonili postojeće pigmentacije i kako bi utjecali na usporavanje procesa proizvodnje pigmenta. Cilj mezoterapije lica je djelovati na enzim koji stvara pigment i tako spriječi razvoj pojačane pigmentacije kod na ciljanim mjestima. Ovo se smatra jednom od najboljih metoda za prevenciju melasme nakon tretmana laserom.

3. Celulit i masno tkivo

Celulit se odstranjuje tako da se ubrzava metabolizam i oštećivanje stijenke stanične membrane masne stanice. Nakon tog oštećenja stanica ispušta masne kiseline i tako uklanja celulit, to jest, masne nakupine. Ujedno djeluje se na cirkulaciju i drenažu da se ubrza.

4. Mezoterapija za vlasište

Mezoterpija se može izvoditi u slučaju hormonalnog poremećaja ili genetike radi koje dolazi do gubitka kose. Tretman se može izvoditi za oslabljenu, oštećenu i umornu kosu, kao i za masnu kosu ili vlasištu sklonom seboreji i peruti. Nakon samo nekoliko tretmana vlasišta ono će biti nahranjeno i hidratizirano, perut će biti uklonjena, gubitak kose usporen, a dlaka ojačana. Također će se pojačati rast kose radi vitamina B grupe.

Kako se izvodi mezoterapija lica?

Terapija je individualna i tvari koje se unose ovise o stanju kože. Tako se u kožu mogu aplicirati: hijaluronska kiselina, vitamini, minerali i antioksidativna sredstva. Sve te tvari potiču fibroblaste na produkciju kolagena, elastina i međustanične tvari, te štite stanice od oštećenja slobodnim radikalima.

Pri zahvatu se koriste najtanje igle, a cilj je da se površinskim ubodima aktivni sastojci ravnomjerno rasporede površno po koži. Pri svakom ubodu u kožu se ubrizgava minimalna količina sastojaka veličine kapi. Injekcijske tehnike koje se primjenjuju su različite i najčešće su kombinacija različitih uboda.

Rezultati zahvata mogu varirati od osobe do osobe te je važno postaviti realne ciljeve. Nužno je pridržavati se svih uputa i preporuka koje ćete dobiti.

Broj tretmana ovisi o indikaciji i problemima s kožom. Kako bi pomladili lice, prosječno je potrebno 1-3 tretmana dok se za tijelo koristi 5-12 tretmana. Broj tretmana također ovisi o tome kombinirate li ga s nekim drugim metodama. Razmak između tretmana mora biti od 10-30 dana.

Savjetuje se početi s ovim tretmanima već u kasnim 20-im godinama života kako bi prevenirali starenje kože i pomladili lice. Kod osoba s već uznapredovalim znacima starenja kože potrebno je postupak intenzivirati kako bi se postigao željeni efekt.

Oporavak od tretmana

Tretmani su skoro potpuno bezbolni. Normalna reakcija kože nakon tretmana je crvenilo, a rijeđe i otekline koje splasnu i prođu nakon nekoliko sati. Vrlo rijetko se pojavljuju alergijske reakcije. Zato je nužno da porazgovarate s osobljem prije tretmana i navedete sve moguće probleme i alergije koje imate.

U većini se slučajeva odmah nakon terapije možete vratiti svakodnevnim aktivnostima. Mogući su podljevi no lako ih se prekriva šminkom.

Nakon mezoterapije lica ne preporučuje se izlaganje direktnom suncu niti umjetnim izvorima UV zračenja.

Cijena mezoterapije lica

Cijena ovog tretmana u poliklinikama se izvodi na upit jer ovisi o stanju kože na licu i godinama. Tako sam pregled i 3-6 tretmana mezoterapije lica mogu koštati od 3.000 do 10.000 kuna. 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr