Play ponuda

VIDITE LI PRIJETNJU NA OVOJ FOTOGRAFIJI? / Žena je otvorila ladicu pa joj se odsjekle noge. Prizor šokirao i profesionalce

Image
Foto: Facebook

Ova zmija bila je dugačka između 60 i 90 centimetara, no australske smeđe zmije mogu narasti do dva metra

17.12.2019.
14:38
Facebook
Play ponuda

Opasnost vreba tamo gdje je najmanje očekujete. Premda ulazak zmija otrovnica u domove nije specifičan scenarij za naše podneblje, u dalekoj Australiji to je pitanje svakodnevice. Da se ti opasni gmazovi mogu itekako dobro stopiti s pozadinom, uvjerili smo se i prije, ali ovaj prizor poigrat će se vidom i najiskusnijih profesionalaca.

Možete li je vi uočiti?

"Definitivno ne biste očekivali ovo kada otvorite gornju ladicu u kupaonici", napisali su hvatači zmija iz Australije na svojoj Facebook stranici. Oni su, naime, nedavno pozvani u jedan dom u Woombyeu, gdje su pronašli zmiju otrovnicu kako se skriva u ladici u kupaonici.

Image
VIDITE LI PRIJETNJU NA OVOJ FOTOGRAFIJI? /

Djeca su bila u životnoj opasnosti, majka nije ni slutila što će uslikati

Image
VIDITE LI PRIJETNJU NA OVOJ FOTOGRAFIJI? /

Djeca su bila u životnoj opasnosti, majka nije ni slutila što će uslikati

Fotografije su odmah privukle mnogo pozornosti. Žena koja je pozvala hvatače opisala je zmiju kao dugu, tamnu i tanku. Hvatač zmija Stuart McKenzie za news.com.au izjavio je kako su, prema ženinu opisu, mislili da je riječ o bezopasnoj zmiji. No, šok je uslijedio kada su shvatili da se radi o jednoj od najotrovnijih zmija u svijetu - australskoj smeđoj zmiji.

Traže utočište na hladnijim mjestima

"Ova zmija bila je dugačka između 60 i 90 centimetara, no australske smeđe zmije mogu narasti do dva metra", objasnio je. "Druga su najotrovnija vrsta u svijetu, stoga je ovo bilo prilično ozbiljno."

McKenzie kaže da zbog vrućeg vremena zmije traže utočište na hladnijim mjestima. U ponedjeljak je njegova ekipa pozvana u čak pet različitih domova upravo zbog zmija.

Play ponuda
Play ponuda