VIDEO KOJI JE RASPLAKAO MILIJUNE: / 'Baka nije mogla govoriti, ali nas je čula. Ovo se stvarno događa...'

Image

Starija pacijentica se u bolnici liječila od COVID-19, ali samo tri dana poslije podlegla je infekciji

13.4.2020.
13:30
TikTok

Stopa smrtnosti od koronavirusa najveća je među starijima i kronično bolesnim ljudima. Roberta Tately (81) jedna je od žrtava opake bolesti COVID-19, a njezin posljednji razgovor s kćeri dirnuo je svijet.

Pacijentica se u bolnici liječila od teške upale pluća, ali samo tri dana poslije podlegla je infekciji. Budući da su posjeti zaraženima strogo zabranjeni, kći nije imala priliku vidjeti svoju majku prije njezine smrti. Snimka njihova posljednjega telefonskog razgovora odjeknula je na društvenim mrežama.

KORONAVIRUS OSTAVLJA DOŽIVOTNE POSLJEDICE: Preživjelima mijenja način života zauvijek, doktorica objasnila kako to izgleda

Baka nije mogla govoriti, ali je sve čula

Posljednje riječi svoje mame upućene umirućoj baki snimila je Robertina unuka Francesca Onorato i video objavila na Tik Toku, gdje ga je lajkalo nevjerojatnih četiri milijuna ljudi, a mnogi su se snimali kako plaču gledajući dirljivu snimku.

"Nismo mogli posjetiti baku zbog straha od zaraze pa smo je nazvali. Tijekom toga razgovora baka je bila pod morfijem pa nije mogla govoriti, ali znali smo da nas čuje", ispričala je Francesca za Buzz Feed.

"Ti si najbolja mama na svijetu. Uvijek si bila najbolja mama. Volim te", ponavljala joj je njezina kći Linda preko telefona.

JESU LI HIDROKSIKLOROKIN I SUMAMED UČINKOVITI PROTIV KORONAVIRUSA? ‘Izuzetno je teško znati je li liječenje djelotvorno ili nije’

Video je objavila kao upozorenje

"Dok sam gledala mamu kako razgovara, bilo mi je jako teško što nismo mogli biti s bakom i oprostiti se uživo. S njom je bila medicinska sestra i držala ju je za ruku dok je umirala", kazala je unuka.

Dodala je da je bila jako vezana za baku te da su je ona i njezina majka redovito posjećivale u staračkom domu u koji je bila smještena. Objasnila je da je video objavila kako bi upozorila ljude da se ovo stvarno događa.

"Ona statistika što gledate na televiziji, dio nje može biti i netko iz vaše obitelji. Ostanite kod kuće kako bi virus što prije nestao", zaključila je Francesca.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno