sve o zmijskoj travi / Zmijska trava - sibirski začin francuske kuhinje

Image
Foto: pixabay.com

Zmijska trava uobičajen je začin francuske i talijanske kuhinje, a koristi se i za poticanje apetita. Koja su još svojstva zmijske trave?

8.8.2017.
15:30
pixabay.com
VOYO logo

Zmijska trava je višegodišnja biljka razgranate stabljike koja naraste do 150 centimetara. Listovi su dugi do 8 centimetara, sjajno zelene boje i ugodnog, aromatičnog mirisa.

Zmijska trava potiče iz Sibira, a danas je rasprostranjena u dijelovima Sjeverne Amerike, Azije i Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Listovi i cvjetovi se sakupljaju u toplim mjesecima sve do jeseni. Svježi ili osušeni listovi zmijske trave koriste se kao začin, a najbolji su kada se beru neposredno prije cvatnje.

Zmijska trava često se koristi u talijanskoj i francuskoj kuhinji, a prirodan je lijek kod nadutosti i bolova u probavnom sustavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Destilacijom vodenom parom nadzemnog dijela zmijske trave dobiva se eterično ulje koje se koristi za bolove u probavnom sustavu i grčeve te kod slabe probave i za poticanje apetita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo