Suhe jabuke jednako su važne za naše zdravlje kao i svježe, a nije ih nimalo teško sušiti kod kuće. Ako i sami razmišljate o sušenju voća, donosimo vam savjete za sušenje jabuka u pećnici.
Često zaboravljamo da bi suho voće trebalo biti sastavni dio naše svakodnevne prehrane. Ne samo da je izvrstan izvor prirodnog šećera, suho voće također je bogato enzimima potrebnima za očuvanje našeg zdravlja.
Sušenje svježeg voća poznato je u svijetu, a ujedno i jedan od najjednostavnijih načina čuvanja hrane. Suho voće sadrži velike količine zdravih vlakana, minerala i vitamina koji pomažu u očuvanju zdravlja našeg organizma. Bogato je dijetalnim vlaknima te antioksidansima koji pomažu u skidanju neželjenih kilograma.
Među najpoznatijim sušenim voćem na svijetu jesu i jabuke, voće koje slovi kao jedno od najzdravijih. No, kako osušiti jabuke u pećnici? Sam postupak nije previše kompliciran te ne zahtijeva mnogo vremena.
Za sušenje jabuka u pećnici potrebno je osigurati temperaturu između 40 i 60 stupnjeva Celzijusa te omogućiti dobru ventilaciju. Jabuke je najbolje narezati na tanke kriške, a u pravilu se suše od četiri do šest sati. Vrijeme sušenja najviše ovisi o njihovoj zrelosti, što znači da se zrelije jabuke kraće suše.