Tartufi uzgoj i sadnja
Tartufi (Tuber) su podzemne gomoljaste gljive koje su jako cijenjene zbog svojeg okusa, stoga je i uzgoj tartufa postao raširen. Upravo zbog cijenjenog okusa, tartufe se još naziva dijamantima kuhinje, crnom kraljicom, draguljem zemlje, mirisnim grumenom i crnim biserom. Tartufi i njihov uzgoj zanimljiva su pojava,
U Francuskoj i Italiji tartufari su nekada tartufe pronalazili uz pomoć svinja. Ipak psi za tartufe zlata vrijede i tartufari nastavljaju potragu s njima. No i tartufi i njihov uzgoj sve je češći.
U slučaju uzgoja, bijeli tartuf je moguće spojiti i s kestenom,
orahom, višnjom, trninom, glogom i još nekim vrstama.
Tartufi uzgoj i sadnja mogući su, ali treba
imati na pameti da svaka vrsta tartufa traži drugi supstrat i
korijenje posebnih vrsta drveća – grab, hrast, lijeska, topola,
bukva, vrba i lipa.