Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
KAKO SUŠITI GROŽĐE /

Sušenje grožđica: savjeti za pravilno sušenje grožđica

Sušenje grožđica postupak je koji se dobiva dehidracijom grožđa, a zahvaljujući kojem ovo ukusno voće može stajati i do godinu dana

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Sušenje grožđica možda vam se čini kompliciranim i zahtjevnim poslom, no mi vam donosimo praktične savjete koji će vam ovaj postupak itekako olakšati.

Dehidracijom grožđa dobivaju se grožđice, visokoenergetske namirnice koje se na taj način čuvaju za kasniju uporabu. Sušenje voća i povrća ujedno je i najstariji način očuvanja namirnica biljnog porijekla. Važno je spomenuti da sušenjem namirnice ne gube nutritivne vrijednosti te zadržavaju sve zdrave sastojke.

Način samog sušenja grožđa nije nimalo zahtjevan, a ne zahtijeva ni previše utrošenog vremena. Za sušenje odaberite samo zdrave i svježe plodove grožđa, kako bi namirnice izdržale što dulje. Premalo ili previše zreli plodovi neće imati željenu teksturu te će ih biti teže sušiti, a mogli bi i pokvariti ostalu hranu koju sušite. Odabrano voće temeljito operite i očistite kako biste uklonili sve nečistoće.

Zatim omekšajte kožu bobica kako biste olakšali isparavanje vode iz unutrašnjosti. Plodove povežite zajedno s peteljkom te ih držite na prozračnom mjestu dobro zaštićenom od vlage. Nakon sušenja grožđice mogu ostati u hladnjaku i do godinu dana.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike