Salata vegorka sadrži vitamin C, tiamin, riboflavin,
folnu kiselinu, vitamin A i vitamin K.
Od minerala salata vegorka sadrži kalcij, željezo, magnezij,
fosfor, cink, bakar i mangan. Zelena salata je odličan izvor
antioksidansa.
Salata vegorka najviše ima kalcija, željeza i magnezija, a od mikroelemenata joda, mangana, bakra, kobalta, nikla i silicija.
Od vitamina sadrži najviše vitamina C (24 mg/100 g) pa karotina,
gotovo sve vitamine B grupe te vitamin E.
Najvredniji ljekoviti sastojak salate vegorke, ali i salata
općenito je njezin mliječni sok koji sadrži tvar laktukarij, koji
ublažava boli, smiruje i osigurava miran san.
Salata Vegorka je domaća zimska krholistnata
salata koja u proljeće stvara fine, lijepe i hrskave
zelene glavice sa smeđim pjegama.
Salata vegorka je povrtlarica skromnih zahtjeva na toplini. Klije
već na temperaturi od 3,5C. Kod temperatura tla iznad 20C
klijavost je znatno umanjena. Kako bi se u ljetnim mjesecima
izbjeglo smanjeno klijanje, treba sjeme u prohladnoj prostoriji
prednaklijati.