Sadnja đumbira se obavlja tako da prvo teglu napunite zemljom za sadnju cvijeća. Nakon toga, korijen stavite u zemlju tako da mu zeleni izdanci, klice, vire. Zemlja za sadnju đumbira mora biti vlažnija i zato ju je potrebno redovito zalijevati. Teglu potom stavite na mjesto koje ima dovoljno svjetlosti.
Zeleni izdanak đumbira može narasti 60 do 120 cm, a kada se počne sušiti korijen, onda je spreman za vađenje.
Đumbir je biljka koja se diljem svijeta koristi kao začin. Zahvaljujući svojim ljekovitim svojstvima, đumbir se koristi i kao lijek. Naime, različite studije su pokazale da je đumbir prilično učinkovit od liječenja brojnih zdravstvenih problema. On ima protuupalna, antiseptička, antibakterijska i antivirusna svojstva, koja pozitivno djeluju na vaše zdravlje.
Uzgoj đumbira
Može proći i 10 mjeseci da bi đumbir postao dovoljno zreo za konzumaciju. Zato je najbolje držati ga u zatvorenom prostoru, sve dok vanjska temperatura ne postane dovoljno visoka. Poželjno je kupiti korijen đumbira u trgovini zdrave hrane.
On prilikom sadnje đumbira mora biti svjež, a nipošto uveo. Najbolje bi bilo da ima zelene izdanke,klice. Svaki ''prst'' đumbira može se posaditi u odvojenim teglama. Kada birate teglu, vodite računa da đumbir raste u širinu, a ne u dubinu i zato vam je potrebna nešto šira tegla.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!