Poblano paprika je doista raširena i neograničena. Postoje one koje vuku na sweet chilli i one koja su jednostavno nemoguće za izdržati. Međutim, savršena ljuta paprika za vaš recept može u potpunosti promijeniti jelo.
Uzgoj poblano paprika općenito se dijeli na uzgoj slatkaste i ljute paprike. Mnogima je slatka paprika puno draža, ali ljuta paprika će vas osvojiti.
Proučite svaku i odaberite ovisno o receptu koji spremate.
Poblano paprika je značajno manje ljuta paprika,
ali svejedno jakog okusa i mirisa. Dobar je odabir za
pizzu.
Vrste ljute paprike su beskonačne, ali navedene smo poredali po
Scovilleovoj skali koja označava koliko je papričica
ljuta.
Za rižota i tjestenine bolje je koristiti umjereno blage
papričice jer će tjestenina ublažiti ljutinu, a s mesom budite
posebno oprezni jer se okus i aroma uvijek osjete
intenzivnije.
Uzgoj poblano paprika je trivijalno jednostavan i svatko tko je ikad uzgojio paradajz ili krastavac iz sjemena je već prekvalificiran jer papričice zahtijevaju znatno manje pažnje. Sve što je potrebno za uzgoj poblano paprika je kvalitetno sjeme, voda, zemlja i mjesto pod suncem.